maanantai 9. huhtikuuta 2012

Zakuska

Tästä se alkaa: munakoisojen pinta paahdetaan kuivalla valurautapannulla. Niiden paahtuessa pesen ja pilkon paprikat, eilen laitoin neljä, reseptin mukaan kyseinen määrä olisi kahta munakoisoa kohti.


Paprikan jälkeen ennätin vielä pilkkoa sipulinkin, ja tyhjätä kattilaan yhden tomaattimurskapakkauksen ennen kuin ryhdyin kuorimaan ja pilkkomaan munakoisoja. Niistä ensimmäinen näyttäisi olevan jo kattilassa muusattuna.



Lisäksi kattilaan tulee 50 grammaa öljyä (lorautin noin puoli desilitraa), 1 tl sokeria sekä suolaa.
Keitetään valmiiksi hiljaisella tulella - ohje tehty kaasuhellaa varten ;-) - Romaniassa kun muunlaisia liesiä ei lienekään. Kypsennyksen lopussa lisään vielä säilöntäainetta, vaikka zakuska tulee kyllä syötyä meillä niin nopeasti, että säilöntäaine on turhaa. Valmis zakuska lipataan kuumana varitettuihin tölkkeihin. Illalla kuuntelin, kun kannet napsahtelivat tiukasti kiinni purkkien alettua jäähtyä.



Pienin tölkki meni tyttärelle. Zakuska maistuu parhaimmalta (kaasuliedellä) paahdetun vaalean leivän päällä, hyvässä seurassa ja Inkaa palanpainikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti