torstai 14. heinäkuuta 2011

Yks vain sotkoo

Tuli taas mieleen se lapsuudesta tuttu runo:
Milloin olisin työtä tehnyt; maanantaina en malttanut, tiistaina en tietänyt, keskiviikkona en kerennyt, torstaina en tohtinut...
Koko päivä on mennyt meinatessa. (Yöllä kyllä olin ahkerana unissani, kävin uusiksi autokoulua.) Olis voinut jatkaa risusavottaa ja tyhjätä kompostorin - niin jos olisi halunnut keksiä jotain verukkeita sille, miksen tiskaa, laita ruokaa enkä siivoa. Aikani jahkattuani lopulta jatkoin sitten pari päivää sitten aloittamaani sotku-urakkaa.

Olin kantanut ruokapöydälle sekalaista sälää niin yläkerran komerosta kuin olohuoneen kirjahyllyn laatikostakin. Leksalta saamistani konserttipääsylipuista liimailin ja taittelin korttipohjia. Oli mulla kyllä pohjia ennestäänkin, mutta vain yksiosaisia.

Tapetin ja brodyyri...bordell... eiku boordinauhojen paloja, käytöstä poistettuja nuotteja sekä revenneitä lastenkirjoja, yksi siemenluettelo, muutama kakkupaperi sekä liimaa, lävistäjiä ja koristesaksia.

Toinen Aku Ankka -korteista on lähdössä Norjaan synttärisankarille. Jaa, tuo nuottikortti tuli kyllä kuvaan väärin päin.


Vieläkö mä ehtisin kompostorin tyhjätä? Tai ainakin repiä nokkosia hiusten liotukseen.



1 kommentti: