tiistai 15. toukokuuta 2012

Vauvanvaunut jälleen käytössä

Kiähkiäh, mä tykkään säikytellä ja säväyttää harhaanjohtavilla otsikoilla. Tänä aamuna, kun herättyäni huomasin ulkolämpömittarin näyttävän kymmentä astetta, ajattelin kuskata taimet saman tien kasvihuoneeseen, mutta enhän joutanut aamutoimiltani. Sen sijaan delegoin homman miehelleni, joka nousi kohta jälkeeni. Ja joka aamuisin tarvitsee liikuntaa sokeritasapainon takia. Hän innostui itsekin ajatuksesta raijata taimet yläkerrasta pois, koska siten hän saisi takaisin käyttöönsä taitettavat tikkaansa, jotka olivat minulla taimilaatikoiden alla tellinkinä. Olin töistä jo kolmelta kotona ja jatkoin taimien kuskaamista kokoamalla alakerran ikkunalta gladiolukset, päivänsinet yms. sekalaisen. Ja suureksi hämmästyksekseni ja vielä suuremmaksi ilokseni bongasin päivänsinissä jo nuppuja!


Niin, ne vauvanvaunut... Mies löysi joku kesä sitten roskiksesta tai jostain hylättynä vauvanvaunujen rääteet, jotka hän tietenkin säästäväisenä ja kekseliäänä nikkarina toi kotiin.  Romutettavan jääkaapin sisuksista pelastamistaan ritilähyllyistä hän värkkäsi vaunuun laidat ja lahjoitti minulle puutarhakärryt. Ajoin ne takaovelle ja lastasin kärryihin kaikki loput taimet, jotka kuskasin vielä tuonne kasvihuoneelle.




Kuvassa näkyy myös taimilavan teelmä, vanhoista ikkunoistamme ja mistälie painekyllästetyistä jätelaudoista. Sininen (kärpäsiä torjuva?) eriste taisi jäädä yli asuntovaunun rakennushommista.  Istutin jo hentoisia valko-, puna- ja kukkakaalin taimia lavaan, jonne aikaisemmin olin kylvänyt salaattia ja tilliä sekä istuttanut yhden pienen orvokintaimen. Koulin kesäkurpitsoita, avomaan kurkkuja ja istuttelin suurimaan osan gladioluksista isoihin ruukkuihin. Kuskasin vaunuilla vielä täysiä vesikannuja ja kanistereita kasvihuoneeseen huomispäiväksi lämpenemään, ja napsaistuani vielä pari kuvaa vuokoista sekä kukkimistaan aloittavista pikkunarsisseista ajattelin, että puutarhahommat riittävät tältä iltapäivältä. Tosin äsken huomasin, että härkäpapu on vielä kylvämättä, joten taidan käydä illan päätteeksi vielä sen tekemässä. Ja jos tohtisi jo piilottaa muutaman ituperunankin kohopenkkiin?                                



2 kommenttia:

  1. Mainiot lärryt! Teillä asuu Pelle Peloton :)

    VastaaPoista
  2. Joo, ei se pelkää. Nytkin oli ruvennut ihan lupaa kysymättä hajottamaan patiota... ;-)

    VastaaPoista