tiistai 21. helmikuuta 2012

Nappi kiinni!




No niin, nyt taidan olla valmis laittamaan eteenpäin tämän napin, jonka Millanilta sain. Tarkoitus on antaa nappi viidelle bloggaajalle, joilla on alle 200 lukijaa ja joille toivoisi niitä lisää.




No, lukijoiden lukumäärää en minä ainakaan osaa tsekata Vuodatuksen blogeista, joten tein valintani täältä Bloggerin puolelta. Otin mallia Millanista ja päätin valita ne bloggaajat, jotka tunnen henkilökohtaisesti ja joiden blogeja seuraan.




Vihru on blogituttavuuksista tuorein, mutta kirjoittajan olen tuntenut sitä saakka, kun hän oli ekaluokkalaisenani. Tiia on siitä harvinainen entinen oppilaani, että hän on pitänyt opettajaansa yhteyttä kaikki nämä vuodet. Ja nyt hän on pienen poikavauvan onnellinen äiti! Blogissaan Tiia jakaa suloisia kuvia ja perhekuulumisiaan.




Päivi Mansikka-ahon olen tuntenut vielä kauemmin kuin Tiian, opiskeluajoistamme saakka. Jo silloin hän herätti huomiota ja ihailua kuvanteollaan. Häntä pyysin tekemään häihimme niin kutsukortin kuin laulumonisteenkin. Nyt hänen akvarellejaan, korttejaan ym. kuvataidetuotoksiaan voi ihastella myös netissä. Apropos, maailma on pieni. Päivi on myös Millanin puolison vanhoja opiskelukavereita.




Paavo Hautalan olen tuntenut lyhyemmän aikaa kuin kaksi edellistä, vaikka hän on sentään sukulainen! Tapasin pikkuserkkuni Paavon ensimmäistä kertaa vuonna 2006 sukujuhlassa, ja siitä lähtien olemme pitäneet varsin tiiviisti yhteyttä. On ollut ilo "löytää uusia" sukulaisia. Paavo on adventtikirkon pastori Kuusamossa, ja hän kirjoittelee hengellisen opetuksen lisäksi lukuisista seikkailuistaan matkoilla ympäri Pohjois-Suomea.




Irjuskan kädenjälki on täkäläisen käsityöihmisen blogi, josta löytää upeita huovutustöitä. Ihana Irja järjestää kotonaan pienimuotoisia huovutuskursseja ilmaiseksi, vain tarvikkeista maksetaan.


Viidenneksi rohkenen suositella vielä Teuvo V. Riikosen blogia, vaikka alussa väitinkin valinneeni henkilökohtaisia tuttuja. Tavannut olen Teuvon poliittisissa ympyröissä, mutten voi sanoa tuntevani henkilökohtaisesti. Pahoittelen virheellistä informaatiota. Parikin syytä, miksi kuitenkin halusin hänet tähän listaan mainita (vaikken ehkä rohkene hänelle ehdottaa tällaista hempeää nappia blogin koristeeksi): Riikonen on sanaseppo minun makuuni, opettajaihminenkin vielä. Toiseksi haluan ilmaista tukeni hänelle, eritoten KD-vaikuttajana. Nimittäin. Jäi ilkeänä mieleeni taannoinen TV-toimittajien piikittely Teuvo V:tä kohtaan, kun hän oli jossain ohjelmassa mukana ja kun toimittajat vinoilivat, ettei Riikosen blogilla ole lukijoita eikä kommentteja. Nyt on. Presidentinvaaleihin liittyvä kirjoitus keräsi kai jotain 10 000 lukijaa.




Lopuksi vielä ajattelin kirjoittaa vähän ohjetta, miten napin saa omaan blogikirjoitukseensa ja vaikka blogin sivupaneeliin näkyviin. Millan minua muistaakseni aikanaan evästi siihen. Klikkaa nappikuvaa hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä ja valitse "tallenna kuva nimellä..." - ja tallenna sen jonnekin kansioosi, mistä sen löydät. Kun sitten alat kirjoittaa blogitekstiäsi, niin siihen kuvan voi lisätä klikkaamalla tuota "lisää kuva" -kuvaketta tuossa tekstinkirjoitusalueen yläreunassa olevassa työkalurivissä. Siinä on sellainen maisemakuvan tapainen kuvake. Sitten valitset sen tallentamasi kuvan ja teet tarvittavat klikkaukset, niin kuva tulee tekstiosan yläreunaan.


Jos haluat napin talteen blogisi sivupalkkiin, joudut menemään ensin "ulkoasuun". Sieltä klikkaat sivussa olevaa lisää gadget -kohtaa. Esiin tulee liuta kuvakkeita, vaihtoehtoja, joista valitset "kuvan", ja painat sen kohdassa olevaa + -merkkiä. Ja taas valitset tallentamasi kuvan.



Kauhean sekavat ohjeet :( Netistä löytyy paremmat, ja varmaan ihan kuvallisena.








1 kommentti: