maanantai 10. maaliskuuta 2014

Trahteerien rustoota

Moon täs ny hilijallensa koittanu rustata trahteeria juhulihini. Meinaan juhulia kahares paikas, niin tarttoo funteerata kaharet trahteerikki. Tottahan ny osa leipomuksista kelepaa molempihin, niinku nuo piparkaakut, jokka äsköön justihin koristelin truutulla, ja kuivaa kaakkua kans saa viärä seurakunnan tiloohinki. Mutta sinne saavat hommata leipomosta täytekaakut. Sukulaasille tohorin teherä ne itte. Mullon vähä viä suunnitelma puolimoos, mitä kaikkia paan tarille. Osa vierahista syöö vain kasviksia ja kalaa, niin oon meinannu, jotta saa liha jäärä vallan pois, onhan ny paastonaikaki alakanu.
Nuo funteeraamiset tuli sitte yöllä taas unihiniki. Molin meinannu teherä vierahille itte verilättyjä, gluteenittomat meinasin paistaa eri lättypannulla kun tavalliset. Muttemmä ollu keriinny ainuttakaa lättyä paistamahan, ennen kun ensimmääset vierahat jo tuli. Enkä mollu keriinny kaakkujakaa fyllätä. Ja sitte mulloli meininki rustata jotaki murekesta jauhelihasta ja valokiista(!), noli jo sulanehekki, enkä mä viäkää tienny, kuinka niiren kans tulis toimia, jotta niistä sais jotaki hyvää - yhyres. Kyllä helepotti herätä ja lähtiä töihin.
Emmä ny verilättyjä kumminkaa trahteeraa kasvissyöjille. Enkä sitä jauhelihaa. Mutta valokkia kyllä, kaakkuhun ja leipäjuuston kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti