perjantai 18. heinäkuuta 2014

Matkapäiväkirja osa 1, Norjanreissu 10.-14.7 2014

Vuotuinen retki ystävien luo Norjaan on tehtynä. Nyt pitäisi vielä laatia vuotuinen päiväkirja matkastamme. Moni asia meni taas eri tavoin kuin aikaisemmin, vaikka olemme käyneet joka kesä samassa norjalaiskaupungissa vuodesta 2008. Tosin moni asia pysyy samana, mm. tietyö Mjösan itärannalla jossain Oslon ja Hamarin välillä jatkuu ja jatkuu.
Tällä kertaa matkamme alkoi kesäpaikastamme, josta kannatti lähteä Turun suuntaan. Liput oli maksettuna torstai-illan Tukholman laivaan. Poikkesimme tauolle ja ostoksille Tampereella ja jatkoimme läpi Urjalan, muttemme kautta Huittisten. Hytti oli positiivinen yllätys. Vaikka se oli olevinaan piccolo, se oli suorastaan ylellinen omine suihkuineen. Nukuimme melko hyvin vaikkakin pätkittäin.  


Hyvin mies osasi ajaa meidät ulos Tukholmasta huolimatta minun ja navigaattorin ristiriitaisista neuvoista. Hyvin myös löysimme vanhasta muistista viimekesäisen taukopaikkamme Strängnäsissä. Siitäkin huolimatta, ettei meillä ollut mukanamme karttakirjaa, joka on tähän asti joka kesä auttanut meitä matkoillamme. Nyt pääsi käymään niin, että ennen matkaa kaupunkikodissa käydessämme en muistanutkaan ottaa karttakirjaa följyyn. Muistin sen ajettuamme muutaman kilometrin, mutta mies ei enää halunnut palata peräkärryn kanssa, kun lähtömme oli muutenkin viipynyt. Olin tuohduksissa ja järkyttynyt, taisin mököttää koko matkan kesäkotiin saakka. Mutta ennakkopeloistani huolimatta sekä meno että paluu sujui olosuhteisiin (= kartattomuuteen) nähden hienosti.
Strängnäsissä kävin ensitöiksi rannalla veneilijöille/ matkailijoille tarkoitetussa vessassa ja kävelimme sitten ostoksille Icaan,jonka viime kerralla bongasimme. Palattuamme rantaan keittelimme trangialla vettä termospulloon ja joimme murukahvit. Einehtimisen jälkeen kävelimme apteekkiin ja löysin yllättävän helposti helpotusta vaivaan. Sitten matka jatkui ohi Örebron ja muutaman muun paikkakunnan ja rajan yli.
Meillä ei ollut edelliskerrasta jäljellä valuuttaa kuin jotain 43 NK. Etukäteen olisi pitänyt soitella Tampereelle johonkin pankintapaiseen, josta sitten olisimme voineet matkan varrella noutaa, mutta se jäi tekemättä. Poikkesimme ennen Mossin lautalle menoa helteisessä Kambossa. Siellä kävimme kyselemässä,  löytyisikö pankkiautomaattia, ei löytynyt, mutta kaupan kassa tiesi, että lautalle voi maksaa visallakin. Niin tehtiin. Ei tarvinnut tällä kertaa edes kovin kauaa jonottaa lautalle. Loppumatka Tönsbergiin sujui jouhevasti ja uusi osoitekin löytyi helposti (ilman kartan tai navigaattorin apua), kun olimme etukäteen tarkistaneet netistä. Purimme enimmät roinat auton kyydistä ja ajelimme takaisin Tönsbergiin hakemaan Daliaa töistä.
Jatkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti