”SARMALE” – Kaalikääryleet romanialaisella reseptillä
2 pientä tai 1 iso kaali, koverra kanta ja keittele ja irrottele lehtiä
Täyte:
- kattilaan öljyä, 2 silputtua sipulia, kupillinen raakaa riisiä, paprikajauhetta, pippuria, 1 tl kasvisliemijauhetta (tai ½-1 kuutio), 2-3 rkl vettä (=kaalinkeitinlientä), kuumenna ja sekoita 5 min.
- kattila pois levyltä, lisää n. ½ kg jauhelihaa, 1 rkl oreganoa, 1-2 rkl tilliä, puoli kupillista tomaattimehua, sekoita käsin
Täytä ja kääri.
Uunipannun tai ison kattilan pohjalle päällimmäiset/ rikkinäiset kaalinlehdet palasina, niiden päälle kaalikääryleet, jotka peitetään myös kaalinlehtisilpulla.
Peitä kääryleet nesteellä: tomaattimehua, suolaa ja vettä (= kaalinkeitinlientä)
Kypsennä joko uunissa tai hellalla. Kun alkaa kiehua, säädä minimilämpö ja anna hautua 2-3 tuntia.
Tarjoile kermaviilin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti