keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Sarmale

Tänään poikkeuksellisesti ei ollutkaan ruoka valmiina, kun tulin töistä, mutta olipa tuoretta kahvia ja leipää. Tämä kuva on siis jo vähän iällisempi. Jokin viikko sitten huomasin, että kaali on aika edullisissa hinnoissa ja alkoi tehdä mieli kaalikääryleitä. Olen saanut ystävältä lyömättömän reseptin, jota en taida enää muuhun vaihtaa. Sarmale



”SARMALE” – Kaalikääryleet romanialaisella reseptillä

2 pientä tai 1 iso kaali, koverra kanta ja keittele ja irrottele lehtiä

Täyte:
-         kattilaan öljyä, 2 silputtua sipulia, kupillinen raakaa riisiä, paprikajauhetta, pippuria, 1 tl kasvisliemijauhetta (tai ½-1 kuutio), 2-3 rkl vettä (=kaalinkeitinlientä), kuumenna ja sekoita 5 min.
-         kattila pois levyltä, lisää n. ½ kg jauhelihaa, 1 rkl oreganoa, 1-2 rkl tilliä, puoli kupillista tomaattimehua, sekoita käsin

Täytä ja kääri.

Uunipannun tai ison kattilan pohjalle päällimmäiset/ rikkinäiset kaalinlehdet palasina, niiden päälle kaalikääryleet, jotka peitetään myös kaalinlehtisilpulla.
Peitä kääryleet nesteellä: tomaattimehua, suolaa ja vettä (= kaalinkeitinlientä)

Kypsennä joko uunissa tai hellalla. Kun alkaa kiehua, säädä minimilämpö ja anna hautua 2-3 tuntia.

Tarjoile kermaviilin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti