sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kylmänkukkia

Menneenä kesänä en ottanut juurikaan valokuvia puutarhassa, syystä että kännykkäkameraani ei nykyisellään pysty tallettamaan montakaan kuvaa kerralla. Ja siitäkin syystä, että harvemmin pihalla olen pitänyt kännykkää mukana. Äsken sitten puutarhassa lopputöiden lomassa kävin asijauheesta hakemassa kameran (no en sentään ihan asijauheesta, samalla vein talteen kasvihuoneen tuuletusikkunan sulkijan, jonka mies ruuvasi irti talveksi).

Kokeilin ekan kerran kylvää silkkikukkaa, kylläkin köyhään ja pimeään kolkkaan - niitähän pihassamme riittää. Kovin oli hidasta ja vaivalloista sen kasvu, mutta ihan loppukesästä se yllätti minut yhdellä kukkalla. Vielä ensimmäisten hallojen aikaan havaitsin toisenkin kukan nupullaan. Silloin jo oli tarkoitus ottaa kuva muistoksi. Nyt vasta sen sain tehtyä.


Puutarhan viimetöihin kuului mm. porkkanoiden nosto hiekkalaatikosta. Vajaa kymmenen porkkanaa oli itänyt, mutta niistä oli sitten kehkeytynyt kookkaita ja jopa kauniita, tosin joukossa yksi makeuttaan (?) haljennut ja yksi lyhyt paksukainen. Porkkanoita lumen alta esiin penkoessani ja ylös lapioidessani löysin lumen alta muutakin, kukkivan orvokin. Sen lisäksi otin kuvan vielä keltaisena kukkivasta rontosta, joka iti "itämaisesta salaattisekoituksesta".

               



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti