torstai 28. huhtikuuta 2011

Kännykkäkuvia luokan seinältä

Käytiin tokaluokkalaisten kanssa läpi hiljaisen viikon/ pääsiäisviikon juhlapäivät alkaen palmusunnuntaista. Siitä (tai 1. adventista) minulla on ollut kauan jemmassa tuo kömpelö piirustukseni, jonka alunperin tein kai päivänavausta varten 90-luvulla.


Kiirastorstaihin liittyy monta asiaa, Jeesus pesee opetuslasten jalat ja antaa esimerkin palvelemisesta, ehtoollinen tietenkin tärkeimpänä, Getsemane ja Pietarin itku. Kortitkin ovat olleet minulla kauan, Liisa-tädiltä olen saanut kolmiulotteisen Getsemane-kortin. Isot kuvat kopioin kahdesta eri Lasten kuvaraamatusta.




Jerusalemissa ostin matkamuistomyymälästä ehtoollisvälineet pienoiskoossa. Tähän pianon päälle asettelemaani tarjoiluun kuului alunperin myös pienet leivät, mutta kuivat pölyiset vanhat ja pienet koristeleivät murrettiin parempiin suihin.



Pitkäperjantaista käsiteltiin niin ikään monta asiaa, mitä tapahtui ennen ristiinnaulitsemista, sen aikana ja jälkeen. Suttuisista kuvista saattaa erottaa Pilatuksen, roomalaiset sotilaat, ristiltä alas ottamisen ja käärinliinat.




"Lensi maahan enkeli..."





Styroxista tehty hautaluola. Pyhäkoululehdestä leikatut sotilaat ja enkeli.


2 kommenttia:

  1. Nuo pääsiäisen ja joulun tapahtumat on kiva esitellä konkreettisesti lapsille. Meillä oli tänä vuonna perinteisen pääsiäishartauden tilalla koko koulun "pääsiäisvaellusrastit". Oppilaat kulkivat koulukumminsa kanssa 7:llä rastilla, joissa oli erilaisia tehtäviä. Muuten ihan hyvä systeemi, mutta itse ei päässyt omalta rastilta katsomaan muiden juttuja. Se vähän harmitti.Päivän päätteeksi kokoonnuimme laulamaan pääsiäislauluja. Tällä tavoin halusimme hiljentyä pääsiäisen viettoon.

    VastaaPoista
  2. Kuulosti tosi hyvältä idealta. Minäkin taidan kysyä huomenna, saisinko laittaa nuo kuvat ja esineet vitriiniin koulun käytävälle muidenkin nähtäväksi. Tosin voi olla, että muut opettajat suhtautuvat nihkeästi, sen takia kun koululla on eri uskontokuntiin kuuluvia oppilaita. Mutta saahan sitä kysyä.

    VastaaPoista