maanantai 7. kesäkuuta 2010

Piha-askarta

Tein kevään viimeiset kylvötyöt, kun löysin vanhentuneita nauriin siemeniä ja kun huomasin kasvimaalla pienen läntin, johon en ollut vielä kylvänyt. Kasvimaa on ollut harson alla piilossa, syksyllä kylvetyt porkkanat ja valkosipulit ovat saaneet siellä rauhassa aloittaa kasvunsa. Halusin kylvää punajuurta, jäävuorisalaattia ja kurkkuyrttiäkin. Puutarhamme kitukasvuisuutta kuvastanee sekin, etteivät viimevuotiset kurkkuyrtit sitten siementäneetkään uutta kasvustoa saati alkaneet tukahduttaa tilaa muilta kylvöksiltä, vaikka siemenpussissa sellaisesta varoiteltiin. Nyt kokeilin kylvää niitä vähän eri paikkaan, toivon mukaan aurinkoisempaan, kasvihuoneen päätyseinustalle. Naurista ja punajuurta kylvin isoihin kukkapurkkeihin ja kasvimaan tyhjän läntin jätin salaatille.

Uskalsin jo kantaa kasvihuoneesta krassilaatikot, gladiolukset sekä Annen antaman kelloköynnäksen patiolle. Mutta voi olla, että ostetaan kateharsoa lisää ja peittelen ne vielä illalla nukkumaan, vaikka täällä rannikolla yöpakkasten riski pieni onkin.
Tämä puutarhapuuhastelu alkoi kompostorin vajennuksesta, mutta kun ulos vääntäytyy, niin sinne sitten jumittuu. Pienesti ehdin myös jo perata muroa eli vesiheinää eli pihatähtimöä porkkanarivistä. Ja istuttaa loput samettikukat sinne tänne kasvimaalle toivon mukaan tuholaisötököitä karkottamaan.

Nyt nukuttaa tuo raitis ilma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti