tiistai 4. kesäkuuta 2013

19 kahvipussipussia

Olin saanut siskoltani läjän hopeanvärisiä venttiilillisiä kahvipusseja, jotka hän oli kerännyt talteen työpaikalta. Merkkiä en nyt muista, ja parempi niin, ettei tule vahingossa mainostaneeksi. Materiaali oli hivenen ohuempaa kuin perinteiset kahvipussit, ja mietinkin, mihin niitä voisi käyttää, jos eivät ostoskassien tekoon ole tarpeeksi tukevat. Ja sitä paitsi se venttiili oli pikkuusen tiellä.

Mutta sitten taas syttyi idea, kun ensin oli syntynyt tarve. Tarvitsin pienet kahvalliset pakkaukset oppilaitteni kesämuistamiseen. Ensin harkitsin muutaman sekunnin verran kaupan pieniä hedelmäpusseja - joiden mukaan ottamista vältän aina viimeiseen asti (kauppareissulla mukana on joko kankaiset hedelmäpussit tai jo muutamaan kertaan käytetyt muoviset), joten eihän niitä pusseja olisi kotoa löytynyt. Sitten mietin, viitsisinkö ommella lahjakasseja erään kahvimerkin sisuspusseista, kuten olin ennenkin tehnyt (alla oleva kuva).



Mutta sitten muistin siskon antamat kahvipussit ja kokeilin, mahtuisiko muistamiseni minipussukkaan. Ja mahtuihan se, knaftisti tosin. Hoksasin, että sangan saan tehtyä pussin yläreunasta, jonka jouduin leikkaamaan venttiilin takia pois. Oioin ompelemalla kassin yläreunaa vain sangan kohdalta, ja sankaakin ompelin kolminkertaiseksi vain käden kohdasta. Silti meni muutama ilta, että sain sekä oppilailleni että avustajalleni valmiiksi ORVOKKIKASSIT. Kas kun viimeisinä koulupäivinä ja etenkin päättäjäispäivänä suurin osa lapsista tulee kouluun ilman minkäänmoista reppua tai laukkua, siitäkin huolimatta, että vihjasin etukäteen todistuskansion kotiinviemisen olevan helpompaa, jos on veska matkassa. Joka tapauksessa ajattelin, että myös pyöräilijät saavat orvokintaimensa vietyä kotiin, kun pikkukassin laittaa roikkumaan pyörän sarveen. Tuossa yhdessä kassissa on samettikukkakin, koska eräs poika kertoi äitienpäiväksi laitetun samettikukan taimen kuolleen. 


3 kommenttia:

  1. Jess! Siinä se, oikea ekoteko! Ja olet todella panostanut muistamiseesi,

    VastaaPoista
  2. Rakkautta lapset eivät koskaan saa liikaa. Sen voi osoittaa tälläkin tavalla :)

    VastaaPoista