torstai 3. maaliskuuta 2011

Huuhaa

Tallensin äsken TV-uutisista pätkän, jossa kerrottiin Martti "Huuhaa" Innasen taidenäyttelystä, joka avautuu huomenna Tampereella Työväenmuseo Werstaalla (vai pitäisikö sanoa Werstaassa?). Seinät olivat pullollaan toinen toistaan ihastuttavampia naivistisia kuvia. Harmi vain, ettei yhdenkään nimeä sanottu tai näytetty. Innasella kun taulun nimi on erittäin tärkeä ja mielekäs osa teosta, tyyliin "Kameli Kärsämäen asemalla", "Mordvalainen turvesauna", "Umpitollo seuraa tapahtumia Kälviän maitojunaseisakkeella" tai "Kainuun vanha Vainikainen kertoo Uhtuan hirtetyn miehen tarinaa". Taiteilija-tyttärellemme Innanen ei ollut ennestään tuttu eikä hän vielä ehtinyt nähdä kuvakavalkadia, mutta hän oli vaikuttunut, kun kuvailin eräästä taulusta välittyvää Innasen näkemystä suomalaisten kommunikointitaidoista. Kaksi aikamiespoikaa tappelee tuvan lattialla, verissäpäin, halko kädessä oleva näyttäisi olevan voitolla. Äiti huikkaa vierestä: "Pojat, syömään".
Mutta vielä tytär ei tiedä mitään Innas-tyylisistä sieraimista. Sieraimet ja auki lonksahtanut suu ovat mielestäni Huuhaan tavaramerkki, ellei peräti brändi.
Näyttely on auki 15.5. saakka - ja minulla alkaa huomenna talviloma.
Mies jo melkein lupasi viedä minut museoon...

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta! Vai on sulla taitelijatytär! Minkä alan?

    VastaaPoista
  2. Minä häntä taiteilijaksi tituleeraan, vaikka on vasta valmistunut media-assistentiksi eikä ole kahtakaankymmentä täyttänyt. Ei siis mikään itseään taiteella elättävä ammattilainen. Kaikensortin kuvataide häneltä luonnaa. Koetin tuossa selata toista blogiani, kun kuvittelin laittaneeni sinne jotain tyttären töitä, mutta olenkin niitä lähetellyt vain kummitäti-Millanille sähköpostin liitteenä. Youtubesta voisi löytyä hänen lopputyönsä The Pony, en nyt muista sen osoitetta tarkemmin.

    VastaaPoista