torstai 10. maaliskuuta 2011

Muistin tueksi - kuvia todistusaineistoksi

Jos mulle käy niin, että loman jälkeen fundeeraa, että mihin se loma oikein hurahti ja että miten mä sen oikein haaskasin, niin otin muutaman kuvan muistuttamaan itseäni siitä, mitä muun muassa olen puuhaillut. Ja kirjoitan vielä, että mulla on ollut hauskaa ompelusten parissa. Ei meinannut tänä ehtoona joutua lauluharjoituksiin Jedi-leidien kanssa, kun souvi oli kesken. Toissapäivänä vähän ehdin leipoakin, mutta leipomuksista en kerkeä ikänä ottaa kuvia ennen kuin niitä jo räävitähän. (Eikä ne nyt muutenkaan ole niin kuvauksellisia, jos nyt ei ole nämä askartelutkaan.)

Jo vuosia olen matonkudevaatteista ratkonut vetoketjuja talteen (ja napit tietty myös). Joskus jokin ketjuista on kelvannut johonkin vaatteeseen rikkoutuneen tilalle, mutta se on onnenkauppaa, jos sattuu sopivanmittainen ja -värinen löytymään kokoelmasta. Viimeksi
postissa käydessäni (ja kiukutellessani) panin merkille siellä myynnissä olevat GlobeHope-vetoketjuruusut. Katsoin sen verran pitkään ja tarkkaan, että arvelin voivani kokeilla itsekin. Ja aivan hyvin se luonnasi. Tänään ompelin kahteen ruusunlehden ja hakaneulan taakse ja vein KD:n kirpparipöydälle myyntiin (löysin muoviruususta irronneita lehtiä, ne sopi ainakin yhtä hyvin kuin tuollaiset huovasta leikatutkin). Samalla vein nuo alapuolella olevat kukkarot, joihin sain niinikään upotettua epämääräisiä vetoketjuja, ja serkkulikalta saatuja sisustuskankaan ylijäämäpalasia.
Kukkaroiden koristelun kehittely oli hauskaa. Vanhasta yöpaidasta pitsiä, rikkinäisistä boksereista KD-valkovuokko, ja mammalta olen saanut tuota sinivalkoista nauhaa metritolkulla.


Tässä viimeisessä kuvassa on sellaisia pussukoita, joiden mallin sain Millanilta. Samalla idealla noita kukkaroitakin tein. Tuota valoverhokangasta (tai mitä nyt onkaan) mulle on jostain kans kulkeentunu. Isompia pussukoita voi käyttää pesupusseina, pienempiä kestopesulappupusseina, jollaisen juuri Millanilta sainkin.

Ompeleminen on tällaiselle vähemmän tehneelle älyllinen haaste. Ja niistähän minä nautin!

5 kommenttia:

  1. No, jestas. Oletpa taas ollut ahkera. Paljon kaikkea nättiä ja käytännöllistä. Noista ruusuista ei kyllä arvaisi mistä ne on tehty.

    VastaaPoista
  2. .sairastelin ja nyt on paljon luettavaa täälläkin. Ahkera olet totta tosiaan ollut! menen nyt katsomaan kaikki kuvat ja jutut

    VastaaPoista
  3. Hmmm... onkohan sittenkään kyse puhtaasti ahkeruudesta, jos tällainen puuhailu onkin osa taitavaa kiertelyä, tylsien rutiinien välttelyä. Jouluverhotkin on edelleen ikkunoissa. Vaan nythän sitä vasta siivottavaa onkin, kun matot ovat langanpätkien ja pienten tilkkujen peitossa.
    Mukavaa, että olet vilukissi tentehilläs taas!

    VastaaPoista
  4. Kestohedelmäpusseja tänne kiitos :D

    VastaaPoista