keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Myyjäissatoa

Laskiaistiistaina on seurakunnassamme ollut perinteisesti Yhteisvastuun hyväksi järjestettyjä laskiaistapahtumia eri toimipisteissä. Runsaasti erilaista puuhaa lapsille niin ulkosalla kuin seurakuntatalon päiväkerhotilossa, ruokailumahdollisuus niin ikään joko keittoateria ja laskiaispullakahvit sisällä taikka ulkona makkaraa ja lättyjä ja sitten tietysti runsaasti myyntituottteita kotiin viemisiksi: leivonnaisia, laatikko - ja keittoruokia ja erilaisia käsitöitä. Vakiopaikassamme on lisäksi kirpputoripöytä.

Käytyäni töiden jälkeen hammaslääkärissä ja saatuani siellä puudutuksen olin vielä pari tuntia myöhemmin laskiaistapahtuman ruokapöytään päästyänikin velttohuulinen. Mutta hakrustavan ruokailun jälkeen ostokset sujuivat toistaitoisella turvallakin.

 

Kuvassa osa ostoksistamme. Niistä vain osa on heräteostoksia. Jo mennessäni tiesin yrittäväni löytää nuo sinivalkoiset helmet, jotka kesällä itse tein ja jotka olivat kesän ajan myynnissä tapulikahviossa. Nyt kun sain tyttäreltä joululahjaksi sinivalkoisen tunikan, tarvitsin ehdottomasti siihen passelit helmet. Ja olivathan ne edelleenkin myymättä, joten kaupat tuli. Lisäksi tiesin tarvitsevani kännykkäkoteloa, koska toisinaan töissä olisi mukava pitää mekkoa, mutta niissä ei aina ole taskuja, joihin sujauttaa kännykän. Heräteostoksia olivat vain tuo palapeli ja riisiposliinikuppiin tehty neulatyyny. Mies halusi ostaa nuo minun tekemäni mustat miesten villasormikkaat. Miesparka oli vissiin alun alkaen kuvitellut, että olin ne tehnyt hänelle, kun kerran vähän väliä pyysin häntä niitä sovittamaan. Ollessamme lähdössä myyjäisiin hän olisi halunnut pukea ne, mutta minä koetin selittää, että voin tehdä hänelle toiset, koska halusin viedä nämä myyntiin. Lopulta sovittiin, että hän saa ne myyjäispöydästä ostaa itselleen, etenkin jos eivät muuten tee kauppaansa. Niinpä kaikki voittivat. Mies sai sormikkaat, Yhteisvastuu tuottoa ja minä säästyin toisten sormikkaiden teolta.
Mainittakoon vielä, että sormikkaille laitettiin hinnaksi kymppi, mutta mies halusi maksaa niistä kaksi kymppiä :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti