maanantai 13. toukokuuta 2013

Risähtiä

Mä taas lupauruun leipomahan luteenitoonta kastamista, kun ens perijantaina vietetähän sapattiateriaa. Sillä eheroolla lupasin, jottei mun trenkää teherä haamannin korvia. Sain poikkeusluvan.
Nyk kun allakkaani sekasin, havaattin, jottei mulloo yhtää vapaata ehtoota tällä viikolla, muuta kun tänehtoona.
Plarasin sellaasta risähtikirijaa, johona on israelilaasia kaakkuja ja nisuja. Löyrin joukaa kolome risettiä, jokka luulis olovan heleppo muuttaa luteenittomiksi, yhyres oli valamihiksi, jotta voi käyttää nisujauhoja taikka perunajauhoja.
Kiriiotin listaa ja mies lähti kauppahan. Kyseli lähtiesnänsä, jotta koska meinaan leipua, ja lupas tuora värkit horvin päästä, jos vaikka viä tänään leipahuttaasin. 
Kaksiki ohojesta oli sellaasta, jotta kaakku melekeen paranoo, kun saa mojua rauhas jonku päivän. Olis se vissihin viisaheet saara jo tänään äntihin. Torstaina kun pitääs käsityöpiirin jäläkehen keriitä rustata kamppehet häämatkalle, jotta päästääs liikkehelle heti töiren jäläkehen. Emmä oo sinne sapattiaterialle menos, kun on omat juhulimiset.

3 kommenttia:

  1. Voi kuinka kuulosti lohrulliselta, ku joku teköö luteenitonta! Moon sellaanen, luteeniton. Keliakia on kuulemma vanhalta nimeltään näivetystauti...just joo, mä näytänkin siltä. Näivettyneheltä. Heh

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun muistutit. Mies on lähdössä gluteiinittoman ystävänsä kanssa reissulla ja lupasin etsiä ruokaohjeita. Perunajauhon olin jo kokonaan unohtanut...

    VastaaPoista
  3. Perunajauho on vuorenvarmasti luontaisesti gluteenitonta. Erilaisista jauhosekoituksista en minä ainakaan uskalla olla satavarma.
    Vai näivetys... en ollut kuullutkaan.

    VastaaPoista