lauantai 28. elokuuta 2010

Kaaharikollega

Tänään katsoin vähän aikaa Prismaa, kun siellä oli aiheena unet ja niiden merkitys. Jonkun kanadalaisen intiaaniheimon ihmiset kokoontuvat aamuisin kertomaan toisilleen uniaan ja sitten auttavat toisiaan niiden selittämisessä.
Muistin tietenkin oman viimeöisen uneni, tai ainakin pelottavimman kohdan siitä. Ihan valvemaailmassa kuljen kimppakyydissä, olemme Hannan kanssa vuorotellen kuskeja. Hannalla on Opel Zafira, korkea tila-auto. Viime yönä se oli unessani ja olimme sillä lähdössä kotiin koulun pihasta. Mutta mutta... Kuskina olikin Vuokko. Taisin ihmetellä ääneen, antaako Hanna hänen ajaa autoaan. Oli heillä kuulemma joku diili. Jatkoin ihmettelyä itsekseni ja sydän kurkussa, kun Vuokko teki lemmunkäännöksiä pyörätien kautta, ja ajoi risteykseen hirveää kyytiä. Taisin yrittää toppuutellakin, että ajaisi hiljempaa, mutta onneksi pääsin unesta eroon, ennen kuin mitään pahempaa tapahtui.

Niistä intiaaneista muuten joku oli nähnyt unta tulvivasta joesta, ja iäkäs nainen selitti nousevan veden tarkoittavan sairautta. Veden pinnan laskeminen puolestaan merkitsi paranemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti