maanantai 9. elokuuta 2010

Muonio 1.-3.8.

Siirryn nyt Kuusamosta suoraan Muonioon, varsinaisesta Hautalan sukutapaamisesta Kuusamossa on tarkoitus kirjoittaa ekassa blogissani. Mökki, jonka osakkaina olemme olleet vajaan kymmenen vuotta, sijaitsee siis Muoniossa, tarkemmin paikkaa määrittelemättä kuin että 10 km hiekkatietä, 4 km metsätietä ja viimeinen kilometri tietöntä taivalta. Koko matkan Kuusamosta perille sekä perillä saimme vähän väliä ihastella näitä sarvipäitä sekä niiden rouvia vasoineen.
Mökin seinässä lukee sen nimi, Vuontiskammi.
Kun kohta saavuttuamme menin portaita alas rantaan hakemaan vettä, niin jostain syystä liikutuin kyyneliin. Hiljaisuus ja kauneus varmaankin. Täällä jälleen. Vuontisjärven takana näkyy Pallas.
Maanantai-iltana tuli ukkonen ja sadekuuro.
Ja niiden jälkeen pari sateenkaarta, joista mies otti paljonkin kuvia. Valitsin tämän porraskuvan edellisten jatkoksi.

Niin, se vesi, jota sangoilla hain sisälle mökkiin... Kyllä tämä kelpaa kahvinkeittoon!


Ennen ukkosenilmaa olimme hyvissä ajoin palanneet ensimmäiseltä hillareissulta. Keräsin myös syömämarjoiksi vähän mustikkaa ja pannullisen haperoita. Oli aivan ihanteellinen hillastussää, pilvipoutaa ja tauolla paistetta. Eikä pikkuötököitä ollut riesaksi asti.


Lähtöä tekemässä

Tiistaiaamuna kävimme vielä saaressa hillastamassa, osa oli ylikypsää, mutta pikkusuon toiselta laidalta löytyi hyvälaatuista ainakin saman verran kuin edellisenä päivänä autiotuvan maastosta. Sitten olikin jo aika laittaa paikat kuntoon, kerätä hynttyyt ja lukita ovet. JHs, ensi kesänä uudestaan - ellemme innostu syys- tai talvilomareissulle.

2 kommenttia:

  1. Onpa se kaunis paikka, eikä naapureista ilmeisesti pahemmin riesaa :)

    VastaaPoista
  2. No, ei pahemmin. Tarvittaessa tohtii vaikka naku-uinnille. Mökkejä on kyllä pitkin rantaa vähän matkan välein, ja toisinaan jossain niistä on joku yhtä aikaa. Sen huomaa lähinnä moottoriveneen äänestä. Me jätimme jälleen moottorin vajaan, ja Heikki souti meidät saareen kymmenessä minuutissa.

    VastaaPoista