sunnuntai 22. elokuuta 2010

Meemi esineistä

Millanin blogista blokkasin meemin, johon teki mieli vastata. Otin kuitenkin oikotien, enkä ruvennut kiertämään kameran kanssa esineitä metsästäen, vaan selasin koneella olevista kuvista kutakuinkin sopivia vastauksia.


Kuvaa tai kuvaile esine...

1. joka tuo mieleesi lapsuusmuistoja
Ensimmäinen kuva on otettu Hautalassa, äidin isän sukutalossa. Siinä on paljonkin tuttuja esineitä omasta lapsuudestani, vaikken meillä muista esim. separaattoria nähneeni ja vaikken kaikkia noista värkeistä tunnista. "Kerinleheret" meillä kuitenkin oli, ahkerassa käytössä. Ne ovat tuossa pullojen yläpuolella kauhojen välissä. Niinikään kangaspuihin ja rukkiin liittyvä esineistö tuo muistot mieleen.
Tämä toinen kuva on otettu lapsuuden kodissamme. Siskoni on pitänyt hyvän huolen näistäkin tutuista esineistä, joista osa koristi salin peilipiironkia; suolalta maistuva figuuri, parfyymipurkki, suloinen koira ja minun lempparikuppini, josta halusin juoda samalla, kun söin "kellolutikalla olavalautatelta". Sisko-kulta on jopa löytänyt oravalautaseni näköiskappaleen jostain kirpparilta! Kummilusikkani minulla on täällä kotona, vaan enpä muista ottaneeni siitä kuvaa.


2. jonka olet saanut lahjaksi

Tässä tuli kaksikin lahjaa, Päivin tekemä taulu oli meidän häälahja, käkikellon antoi mamma oikeastaan lapsillemme. Eivät nämä ole välttämättä mitään ykköslahjojani, sattuivatpa vaan löytymään kuvasta. Tuolla myöhemmin tulee kuva pianosta, jonka kynttilälampetit ovat eräs parhaista mieheltäni saamistani joululahjoista. Puhumattakaan vaikkapa taiteellisen siskoni ja ahkeran käsityöläistätini antamista lahjoista.

3. joka on pahin turhake, jonka omistat

Tähän tuli pieni kuva, kun hain sen toisen blogin galleriasta. En tiedä tuon vempaimen käyttötarkoitusta, joten se on aivan turha kirpparilöytö. Tosin meinasin laittaa tuon käkikellon kuvan myös tähän. Sitäkään ei käytetä, ts. sen ei anneta käydä, kun kukkuminen häiritsee herkkäunisimpia.

4. joka saa sinut hyvälle tuulelle

Tuuterin puvun meinasin laittaa tuohon alle kauniin esineen kohtaan, mutta tämäkin sopii. Puvusta on ollut minulle paljon iloa varmaan jo toistakymmentä vuotta. Mutta esim. monet joulukoristeet ja muut koriste-esineet sopisivat kyllä tähän yhtä hyvin.
5.jonka olet antanut tarvitsevalle
Ehkä yksi tärkeimmistä on ollut laina, jonka annoimme ystäville yrityksen perustamista varten. He olivat kiitollisia, ja vielä enemmän siinä vaiheessa, kun kerroimme, että takaisinmaksu on jo järjestyksessä; päätimme vähentää lainan parin vuoden kymmenyksistä - mitähän Taivaan Isä tuosta ajatteli...

6. joka on mielestäsi kaunis

Kuten edellä kävi ilmi, tätä ei löydy meiltä kotoa. Ennenkin osattiin designia. Kyseinen parfyymivoidepurkki on varmaankin Kanadan tuliaisia.
7. joka on mielestäsi ruma

Eestin matkakuvien joukosta löytyi Lada-poseeraus. Ruma väri ja muotoilu. Tämä on niin ruma, että se on jo ihan hauskan näköinen. Huomioi seeprankuvioinen verhoilu. Pahoittelen, etten osannut peittää rekkaria. Olisi pitänyt rajata voimakkaammin.

8. josta et millään tahtoisi luopua

Mies on kova myymään kaikenlaista, lähinnä autoja, mutta olen sanonut hänelle, että pianoa et saa myydä. Tässä kuva Engström & Johannissonista, jonka ostimme sen kunnostaneelta pianonvirittäjä Verroselta.

9. jonka haluaisit omistaa
Tämä on vaikea. Luulin etten tarvitse enää mitään. Ajattelin ensin Aalto-maljakkoa, mutta siihen pitäisi olla rutkasti leikkokukkia Kenties pastakone. Mutta tulisiko sitäkään käytettyä? Haa, katsoin ikkunasta ulos ja totesin, että linnuille pitäisi olla asiallinen ruokinta-automaatti. Niin, ja tänään huomasin, että pyörässä olisi hyvä olla jonkinlaiset pinnasuojat hametta varten.


10. joka on usein väärässä paikassa.

Ykkössijaa pitää auton avaimet. Ne kun eivät roiku avainkaapissa silloin, kun mulla on kiire töihin, vaan niitä täytyy tonkia miehen housujen ja takkien taskuista tai kopeloida keittiön ikkunalaudalta.

3 kommenttia:

  1. Hokasinpa, ettei vaate oikeastaan ole esine. Ja hokasin, että vaatteista voisi kyllä helposti tehdä tuon samaisen meemin. Kaapista löytyy niin lapsuusmuistoja, turhakkeita kuin rumiluksiakin.

    VastaaPoista
  2. VOi tuo ihana parfyymirasia <3 ja tuo "suolapatsas". Kiitos tästä kuvasta. Muistuu taas mieleen.
    Jaana

    VastaaPoista
  3. Taisit sinäkin jokun kerran nuoleskella sateenvarjoa...

    VastaaPoista