maanantai 7. helmikuuta 2011

Öljyinen vesilintu

Sievä esine, eikö olekin? Ankka on paperipaino ja kynäteline, tarkasti katsomalla erottaa pyrstöpuolelta kolon kynää varten. Kun ankkaa liikuttaa, sen sisällä olevat värikkäät kuulat keijuvat hitaasti jähmeässä nesteessä.
En tarkkaan muista, mistä esine ajautui tyttärelle. Hän kuitenkin siivosi sen (ja paljon muuta roinaa) pois huoneestaan viimesyksyisessä suursiivouksessaan. Ankka sai olla hetken kylppärin koristeena. Kunnekkas huomasin, että se oli jättänyt alleen ikävän tahran kylppärin pöytätasolle. Haisteltuani tahraa ja ankkaa äkkäsin, että sen sisällä on jotain öljyntapaista ainetta. No tietenkin, eiväthän ne kuulat muuten olisi niin hitaasti siellä kelluskelleet.
Mutta mikä neuvoksi? Ankka kusee alleen ja pahimmassa tapauksessa olisi voinut kylppäriin jäädessään aiheuttaa vaikka ympäristökatastrofin, jos öljy olisi päässyt valumaan viemäriin. Mies on neuvokas ja sai tyhjättyä ankasta katalan nesteen turvallisesti lasipurkkiin. Se ei käynytkään ihan valuttamalla, pienestä reiästä miehen piti mustekynän hylsyllä puhaltaa korvausilmaa, että tyhjentäminen onnistui. Mitä lie lamppuöljyä.
Enää ankka ei ole niin sievä, mutta ei myöskään päästä alleen.
Ihmettelen vain, miksi tuollaisia esineitä valmistetaan? Ja vieläkö se on ihan laillista?

2 kommenttia:

  1. Joillakin on tietääkseni kova hinku näyttää, mistä kana pissaa, mutta alleen pissivistä ankoista en ollut aiemmin kuullut. Hyvä, että mies pelasti teidän huushollin öljykatastrofilta :)

    VastaaPoista
  2. Harvemmin öljy on vesilinnun sisäpuolella, mutta ei sitä ulkopuolellakaan tarvita, liuottamaan lintuparan omia rasvoja höyhenistä.

    Apropos, pissaakohan se kana lainkaan? Jos sillä on niin vetiset kakat? Pissaavatko linnut? Tietäiskö wikipedia?

    VastaaPoista