keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Sippi

Huonosti nukuttujen öiden ja henkisten paineiden aiheuttama tilapäinen uupumus meinasi tänään iskeä hyökynä yli. Yöllä taas unissanikin ratkoin huomisen pajailtapäivän järjestelyjä. Tänä aamuna opettajainkokouksessa mun hommana oli esitellä huomisen suunnitelmia. On aivan eri juttu puhua oppilaiden edessä kuin opettajien. Siinä yksi syy paineille - toinen se, että jaksoarviointi piti saada tehtyä tähän samaan syssyyn monikulttuurisuuspajojen järjestämisen kanssa - joka järjestely on työllistänyt ja kuormittanut jo muutaman viikon. Kokous meni muuten hyvin ja kollegat kiittelivät niin järjestelyistä kuin niiden esittelystäkin. Mutta vastarannan kiisken piti taas päästä naljailemaan. Minä kun menin sanomaan, että jonkun muun pitäisi ottaa vastuulleen dataheittimet ja tietsikat, koska en itse pysty. ATK-vastaava, jolle rehtori hommaa alkoi delegoida, vänkäsi vastaan, että kenen tahansa pitäisi pystyä, kun kerran on koulutusta annettu. Piti vääntää rautalangasta, etten pysty, kun kerran olen itse vetämässä yhtä pajaa. Sulkipa suunsa.
Niska limassa olemme OPO:n kanssa uurastaneet, ja sen toki kaikki muut kollegat kiitollisina käsittävätkin, vaan ei tämä yksi. Pitäisi vain oppia suhtautumaan häneen täysin ignore-asenteella.
Päivän mittaan mua sitten itketti useaan kertaan. Aina silloin, kun joku rakkaista kollegoista tuli kannustamaan ja kiittelemään - ja sanomaan, että jättäisin omaan arvoonsa tuollaisen naljailun. Kohtaamani empatia itkettää mua yleensäkin helposti. Entistä helpommin kai nyt, kun oikein väsyttää.
Vielä ei ihan voi relata. Sen vetämäni pajan aiheena on origami. Joten muutama malli pitäisi vielä tänä iltana kerrata, harjoitella. Vaan kun pitäisi käväistä kuoroharjoituksissakin. Lähdenpä siis hommiin.

4 kommenttia:

  1. Pidän peukkuja, että kaikki menee putkeen. On se kumma, että noita naljailijoita aina riittää, vaikka periaatteessa pitäisi yhteisellä asialla samassa työpaikassa olla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos peukuista! Ja kiitos myös Taivaan Isälle, että kaikki sujui hyvin, jopa minun dokumenttikameran käyttöni. Mutta SIIHEN EN TOTTA TOTISESTI PYYTÄNYT APUA ATK-VASTAAVALTA. Onneksi meillä on avuliaita ja näppäriä moniosaajanaisia talo pullollaan...
    Nyt täytyy sitten alkaa hoitaa kaikkea sitä, mitä olen laiminlyönyt viimeisten viikkojen aikana. Ensiksi tuo krätyukko...

    VastaaPoista
  3. Joskus aina mietin, mikä saa ihmisen tahallisesti loukkaamaan toista. Mitä se heissä ruokkii? Jotain positiivista sen täytyy tuottaa sanojalle, koska sitä jatketaan. Onko oma ego niin heikko, että sitä pitää pönkittää sillä tavalla?

    Eräässä toisessa paikassa kirjoitin ilkeilevistä toimittajista seuraavaa:
    "Jotkut toimittajat tuovat mieleen koulukiusaavan, viattomaksi itsensä tuntevan luokkatoverin tai juuri ensimmäisen kirosanansa oppineen pikkupojan, joka haluaa käyttää oppimaansa sanaa joka tilanteessa."

    VastaaPoista
  4. Se on tosiaan käsittämätöntä. Varmasti enemmän kuluu energiaakin siihen, kun joka asiasta nuristaan ja valitetaan ihan periaatteellisesti kuin avoimeen mieleen ja positiiviseen asenteeseen.
    Heikko ego on varsin todennäköinen syy. Ja tarve tasapäistää. Kukaan ei saa tehdä ylimääräistä eikä nousta esiin, koska se nostaa muillekin oletettua rimaa. Ja kaikesta ylimääräisestähän pitäisi saada asianmukaiset korvaukset. On suuri rikos työtovereita kohtaan, jos suostuu näkemään vaivaa yhteiseksi hyväksi ilman, että se on mainittu toimenkuvassa tai että siitä saa TVA:ta tai muuta korvausta....

    VastaaPoista