torstai 14. maaliskuuta 2013

Merkintöjä paastonajalta 3

Ensi sunnuntai on Marian ilmestyspäivä, joka tänä vuonna sattuu varsin lähelle pääsiäistä. Olin kirjoittanut seurakunnan blogiin 28.3. 2009 tämän tekstin aiheeseen liittyen:

Kirkkokuorossa valmistaudutaan tuleviin kirkkopyhiin hyvissä ajoin. Niinpä aloimme jo ennen paastonajan alkua harjoitella myös Marian päivää varten, joka on erikoinen valkean värin päivä keskellä liturgista violettia.
Harjoittelimme mm. Anna-Maija Raittilan sanoittamaa virttä 52, Maria, Herran äiti. Toisessa säkeistössä lauletaan ”Maria, Herran äiti, vain köyhä ihminen, sai olla täysi malja Jumalan rakkauden”. Yhtäkkiä nuo sanat kolahtivat sieluun niin, että silmät alkoivat vuotaa. Kuitenkin tuotakin virttä on laulettu kymmeniä kertoja.  
Toki muutkin säkeistöt ovat täyttä rautaa tai kultaa:

3. Maria, Herran äiti jäi yksin pimeyteen, kun tuskan miekka tunki myös äidin sydämeen, kun lasta vainottiin, kun puhdas Poika läksi syntisten ystäväksi ja ristiinnaulittiin.
5. Ja niin kuin Herran äiti myös kirkko Kristuksen voimaa ja valtaa vailla on kehto laupeuden. Se tehdään köyhäksi. Kun siltä kaikki puuttuu, sen voimattomuus muuttuu ylistysvirreksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti