perjantai 8. lokakuuta 2010

Aleksin aaton aattona

Näyttää olevan viikko siitä, kun viimeksi tähän blogiin postasin. En ole oikein raaskinut, kun halusin Kauhajoen kirkon näkyvän ylimpänä mahdollisimman pitkään. Viime sunnuntaina nähtiin lisää erikoisia kirkkoja akselilla J:kylä- Kärsämäki, mutta niiden kuvia en saa tänne ennen kuin viitsin penkoa miehen kameran esille ja siihen tarvittavan piuhan.
Tänään työpäivä alkoi mukavasti open porinoilla. Koolle tulleet saivat tilaisuuden purkaa työhuolia mutta myös kertoa, mikä asia menneeltä viikolta jäi mieleen mukavana. Porinatuokio tuntuu olevan hyvää jatkoa viimeviikkoiselle tyhy-iltapäivän annille.
Kotiin palattua pesin lisää pyykkiä. Ja sitten alkoi siivous. Kuorokassin. Vieläkin nuottikansiot ovat pöydällä ja lajittelu ja järjestely hivenen kesken. Minun piti etsiä kotoa yksi tyhjä kansio lisää kahden kassissa olleen lisäksi. Akuutit laulut kuoron uusimmassa kansiossa, usein tarvittavia toisessa ja tähän kotoa löytyneeseen laitoin nuottinippuja taskuihin kirkkovuoden eri juhlapyhille sekä vielä omat taskut muutamille säveltäjille; Zoltan Kodály, Felix Mendelssohn-Bartholdy ja W.A Mozart. Händel jäi akuuttien joukkoon. Normaalisti nuotit on palautettu nuotistonhoitajallemme, joka järjestelee ne seurakuntakodin kaappiin odottamaan seuraavaa kertaa, mutta nyt olen omaksunut saman tavan kuin Riitta, joka kuulemma ei anna mitään nuotteja pois. Minun pitäisi kai ommella vielä uusi kahvikassi kuoronuoteille, kun entinen katriinakassi on reunasta revennyt. Mutta ei ehkä tänä viikonloppuna. Toisaalta piha sekä puolukkametsä houkuttelevat ja toisaalta kouluhommat velvoittavat. Porkkanat nostin tänään pois. Se oli äkkiä tehty, muutama lapionpisto maahan, saalista en kehtaa kuvailla. Aloittelin vähän haravointia ja siivoilin kuolleita ronttoja pois sieltä täältä. Huomenna pitäisi ensi töiksi muistaa leikkoa mustaviinimarjapensaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti