perjantai 15. lokakuuta 2010

Keramiikka-mosaiikki-laastiaskartelua

Yhdessä askartelu on mukavaa. Ei minun olisi tullut kokeiltua tällaista puuhastelua posliininpalasilla, ellei Aulikki olisi ehdottanut ideaa käsityöpiiriläisille. Niin sitten kokoonnuttiin pari viikkoa sitten Saloisten srk-kodin alakertaan liimailemaan sirpaleita ruukkujen ja laattojen pintaan ja jätimme työt kuivumaan Arja-diakonin kaappiin. Eilen sitten, kun Aulikkikin oli jo palannut kuntoutuksesta, sotkimme laastin kanssa.

Ekalla kerralla mulla ei ollut kameraa mukana. Eilen sain kuvia niin valmistuvista töistä ja niiden tekijöistä (tässä Ritva ja Seija) kuin ruukuista ennen laastin levitystä.
Minulla meni koko ehtoo silloin pari viikkoa sitten tämän yhden ison sinisävyisen pytyn kanssa, kun toiset saivat aikaan kahta ja kolmea työtä. Mutta mukavaa se oli! Vielä seuraavallakin viikolla makustelin askarmuistoa.


Meillä oli käytössä vaalean ja tumman harmaata sekä mustaa laastia, joilla eilen täyttelimme posliinipalasten välejä.

Kaikki ruukut ja laatat tulevat myyntiin lähetys- ja diakoniatyön hyväksi Saloisten adventtimyyjäisissä. Lähempänä joulua aiomme tehdä vielä lisää, kun värkkiä on roveesti. Jos Herra suo, niin kevätpuolella vielä ensi kesän evankeliumijuhlien lähetysmyyntipöytään myös.






2 kommenttia:

  1. Syy, miksi laitoin yhdeksi alaviitteeksi ekologian: kaikki pienet pohjaruukut on peräisin hautausmaan istutuksista. Suntio on niitä varmaan vuosikausia laittanut talteen. Samoin tässä on mahdollista käyttää hyväksi rikkimenneet astiat. Minä kun olen niitäkin jemmannut...

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniita ja hienosti loppuun asti mietittyä kierrätystä :)

    VastaaPoista