tiistai 5. heinäkuuta 2011

Iloa tyttärestä ja tyttären puolesta

Tytär kuuluu pärjäävän hyvin Uudella mantereella, onneksi sähköpostiyhteys pelaa molempiin suuntiin.
Tänään hänelle tuli postia OAMK:lta. Isä avasi kirjeen, kun arveltiin, että siellä voi olla jotain sellaista asiaa, minkä tytär haluaisi saada tietoonsa.

"Sinut on hyväksytty opiskelemaan..." Hoitotyön sv Terveysalan Oulaisten yksiskössä. Likietuinen paikkakin vielä. Paikka heltisi puolen tunnin haastattelun perusteella.

Laitoin sähköpostia tiedoksi tytölle. Varmaan on jo odotellut vastausta.


Ja jotain aivan muuta. Millanin kommentin innoittamana rupesin räknäämään käsityötalkootunteja. Varovaisenkin arvion mukaan kukin käsityöihminen on käyttänyt keskimäärin 50h. Porukan vetäjällä saattaisi olla tiedossaan talkoolaisten tarkkakin lukumäärä, mutta pyöristän luvun kahteenkymmeneen. Näin laskien saisi 1000 talkootuntia. Siis pelkästään käsitöiden tekemiseen. Viimeistely, hinnoittelu, näytteilleasettelu, myynti ja loppusiivous siihen päälle ny ainaki. Todennäköisesti usealla talkoolaisella pelkästään tekotunteja on kertynyt parikin sataa, niin kuin Hellillä ja Seijalla, varmaan Hilkallakin ja muutamalla muulla. Itse kukin voisi tietty laskeskella työpanostaan, mutta se on varmasti vaikeaa, tässä samalla on tehty toki omiinkin lähetysmyyjäisiin ja ties mihin muihin kohteisiin.

1 kommentti: