sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Aulin ja Aulikin päivä

Joulukiiruisiin yms. vedoten lataan tulemaan ajastuksen avulla jokatoispäivityksiä nyt horviksi. Jouluisia kuvia ja vain vähän tekstiä, hope so.

Viikko sitten oli Annanpäivä, tänään Aulikin. Monella muullakin (mm. oppilaillani Niilolla, Niklaksella ja Oskarilla) on ollut nimipäivä joulukuun aikana. Laitan sen kunniaksi kukkakuvia. Tai oikeastaan nuppukuvia. Minulle on tuottanut suurta iloa seurata amarylliksennupun paisumista. Eritoten siksi, että tämä on ensimmäinen kerta, kun edellisjoululta säilyttämäni amarylliksen sipuli antoi toiveita kukinnasta. Mää ihmettelin kauhiast'. Olin ku puulla päähän lyät. Tällä kertaa olin tosin kasvattanut sipulia kesän ajan isossa ruukussa kasvihuoneen lämmössä. Olisiko siinä ollut se niksi. En kyllä seurannut asiantuntijoiden ohjeita. Tämä sipuli ei levännyt kuivillaan yhtään kuukautta syksyllä, vaan oli koko ajan samassa ruukussa, missä se vietti kesän. Silkkaa vaaleanpunaista armoa siis.



Eilen oli jo nähtävissä ja laskettavissa kolme kukkaa samassa vanassa. Piisaa hyvin. Tässä samalla Millanille nimipäivätervehdys.

2 kommenttia:

  1. Amaryllis on vauhdissa. Tänään kolme kukannuppua muodostavat jo ristikuvion. Pitäisikö jo koettaa löytää jokin viileä soppi, että kukoistus ei olisi jouluna ohi? No, meiltä ei taida sellaista soppea löytyä.

    VastaaPoista
  2. Upea. Kiitos kuvallisesta nimpparitervehdyksestä. Eiköhän amaryllis säily kohtalaisen hyvin huoneenlämmössäkin. En tosin ole asiantuntija..

    VastaaPoista