perjantai 28. joulukuuta 2012

Outoja joulukukkia

 Julkaisen pari otosta jälleen siinä toivossa, että joku lukija sattuisi tunnistamaan, mistä on kysymys. Ylempi komeus on ollut esillä seurakuntasalissa siitä saakka, kun siellä juhlittiin kirkon 80-vuotisjuhlia pyhäinpäivänä. Kuoroharjoituksissa nappasin kuvan. Vielä joulun edelläkään en nähnyt kasvin avanneen tuota nuppuaan.

Mummon luona ihmettelimme toisen miniän kanssa, minkä kumman marjakasvin anoppi oli saanut. Piti oikein kokeilla, että marjat oikeasti ovat tuota samaa kasvia, eivätkä vain aseteltuna.
Oma amaryllikseni on kukintansa jo kukkinut, mutta hyasintit ovat parhaillaan parhaimmillaan, vein toisen tuoksuttamaan makkariin. Ja kas kummaa, nuhanenänikin tunnisti tuoksun, kun myöhemmin siellä käväisin.

5 kommenttia:

  1. Aivan kuin kliivia mutta ei kait sittenkään. Ananas?

    VastaaPoista
  2. Joksikin ananaskasviksi mekin arvelimme kuorokavereiden kanssa. Kliivia mulla on ittellänikin, eräs suosikeistani kukkien viehkeän värin ja tuoksun vuoksi.

    VastaaPoista
  3. Tuo alempi näyttäisi olevan kahvipensas. Ainakin Seinäjoen seurakuntakeskuksessa on saman näköinen mutta paljon suurempi. Toisaalta lehdet ei ole yhtä ryppyiset kuin mun pienessä kahvikasvissa. Ellei ole eri lajike. Kuvagooglaa...
    Tuo ylempi voisi ehkä olla timanttiananas.

    VastaaPoista
  4. Alempi kukkasi on melko varmasti ARDISIA. Talven yli säilyäkseen se haluaisi suihkun silloin, tällöin ja mieluimmin viileän paikan, kertoo kasvikirja. Se sekoitetaan usein samantapaiseen Skimmiaan. Ylempi on minunkin mielestäni jokin ananaskasvi. Niitä on monenlaisia.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Nummentonkijalle tiedosta! En ollut kuullutkaan ardisiasta. Skimmia minulla kerran oli, mutta siitä en tykännyt yhtään, oli minusta arkisen näköinen joulukukaksi. Ilmeisesti ardisian marjat eivät ole myrkyllisiä, koskapa en huomannut siitä missään mainintaa?

    VastaaPoista