keskiviikko 12. syyskuuta 2012

"...joka oli talossa, jonka rakensi Jussi"

Varmaan tuttuja ovat tuon otsikon kaltaiset laulut, joiden säkeistöt kasvavat. Meidän työpaikalla otsikon lause on huulena sellaisissa tilanteissa, kun joku alkaa selvittää jotain asiaa juurta jaksain ja monen mutkan jälkeen vihdoin pääsee siihen pointtiinsa. Lause sopinee kuvaamaan myös sitä, kun aikoo ryhtyä johonkin touhuun, mutta ennen kuin sen voi aloittaa, pitää tehdä jotain muuta jne. Tähän tapaan:
Mies katkaisi pihlajasta oksia, jotka painuivat kattoa vasten. Samalla sain runsaasti marjaa kransseja ja linnunruokaroikottimia varten. Mutta mihin saisi ne marjatertut mahtumaan. Muistin, että kasvihuoneessa on yksi iso muovilaatikko, josta jo ruosin kesäkurpitsan rontot pois. Jos saisi laatikosta mullan ja sen alla salaojana olevan lecasoran pois, niin siihen mahtuisi pihlajanmarjoja. Halusin saada mullan erään kohopenkin päälle. Mutta sitä ennen siitä penkistä piti kaivaa perunaa alta pois. Lapio ja sanko avuksi. Sen jälkeen pääsin tyhjäämään multaa muovilaatikosta. Mullan alla oli kateharso, jonka alta sain lecasoran talteen tyhjään säkkiin. Sitten pesin paljun ja jätin sen valumaan. Kun olin ripustanut pyykin, siivonnut osan valkosipuleista purkkiin sekä kerännyt vadelmia ja viimeisiä mustaviinimarjoja, hain oksasakset repusta ja pääsin viimein katkomaan terttuja pihlajan oksista. Homma tosin tyssäsi parin rangan jälkeen, kun ähersin oksasaksilla haavan peukkuun. Nyt siinä on tukko, mutta pihalla on jo tullut pimeä. Jatkuu huomenna, sanoisi Kalle-Kustaa Korkki.

2 kommenttia:

  1. Äh, munkin pitäisi leikata valtavan pitkäksi päässyttä nurmikkoa omenatarhasta, mutta ensin pitäisi jaksaa kerätä pudonneet omput puiden alta, eikä niille ole paikkaa ennen kuin joku ( siis minä, koska aviomiehen taivuttelu moiseen hommaan ottaa vähintään kaksi kasvukautta) kokoaa niitä varten paketissa odottavan kompostin, jota ei kyllä saa paikoilleen ennen kuin aviomies vie pois tai sahaa polttopuiksi keväästä asti jatkojalostusta odotelleet naulaiset laudat (sahaamaan en sentään tässä kunnossa kykene) Huoh..kun oliskin taloudessa joku semmoinen rakenteleva Jussi..

    VastaaPoista
  2. Näinhän tämä tahtoo mennä. Vähältä kurjaa tuo jussiriippuvaisuus.
    Otanko sen uuden viikatteeni mukaan sitten kun tullaan?
    Ovatko ne pudonneet omenat jo mätänemistilassa, kun kompostiin niitä meinaat koholia? Siis jos sen saa ensin kasaan. Pitäisikö sinunkin tyhjätä palju väliaikaiseksi omenasäiliöksi? Tai alat viskellä niitä amishäiriköitä ompuilla, kun yrittävät seuraavan kerran sätkälle teidän portinpieleen.

    VastaaPoista