perjantai 28. syyskuuta 2012

Talvivarastoa

Joko hellittää? Vaaliasiamiehen tärkeimmät (lue: ainoat) tehtävät on hoidettu, ehdokaslistat toimitettiin keskusvaalilautakunnalle hyvän aikaa sitten ja eilen keskusvaalilautakunnalta saadut ehdokkaiden numerot tiedotettiin ehdokkaille ja järjestöpäällikölle.
Muuten ovatkin illat menneet säilönnän merkeissä. Tiistaina päivitin facebookia:

"Kolme vuokaa uuniomenoita, pellillinen omenapiirakkaa, höyrykattilallinen sosevärkkiä... ja vielä on lähes sata litraa maasta poimittuja punakaneleita odottamassa jalostusta. Siitäkin huolimatta, että oma puu tuotti hassut seitsemän raakiletta."

Isosiskoni oli kommentoinut nätisti "jostain tuli mieleen viisi leipää ja kaksi kalaa..."

Tiistai-iltana oli kesäkurpitsoiden vuoro: raastetta pakastimeen sekä viiden litran kattilaan yhdessä puolukan ja hillosokerin kanssa. Eilen jatkui omenasouvi yhden höyrykattilallisen verran. Edellisen sose-erän pakastin, nyt keitin hillosokerin kanssa ja purkitin. Vielä riittää kökkää viikonlopuksi. Omenankäsittelystä tulee ihanat tuoksut. Ihanaa hommaa, ellei aina välillä polttaisi näppejään purkkeja varittaessaan.


Ehdin kirjoittaa tämän postauksen nyt, kun työpäiväni loppui ja kun odottelen yli kahteen saakka ennen kuin lähden kimppakyytikollegaa nappaamaan kyytiini. Mutta nyt luokkaa siivoamaan ja toivon mukaan valmistamaan jotain maanantaiksi valmiiksi.

2 kommenttia:

  1. No, voi herttinen. Maastako te ne poimitte? Olisitte nyt ottaneet puusta, niin olisivat olleet parempikuntoisia..

    Ahkeralle miehellesi kiitokset vielä tätäkin kautta. Naulaton lautakasa ihmetyttää ja ihastuttaa vieläkin. Kunhan tämän viikonlopun vieras suuntaa kotiinsa, pääsen kompostin pystytykseen :)

    VastaaPoista
  2. Ei tällainen nuuka ihminen raaski jättää ruokaa maahan lojumaan. Kyllä niistä elua on irronnut, nytkin tuo ahkera mieheni jatkaa aloittamaani sangollisen lohkomista.

    Mukava kuulla, että lautakasan siirto avitti, välitän terveiset ja kiitän niistä nauloistakin. Kesäkurpitsoista ja omenoista vuodatan ylistystä. Ja niistä perennoista, vaikka varmaan vaikutin tosi kiittämättömältä :(

    VastaaPoista