maanantai 22. marraskuuta 2010

Baby born

Tässä eräänä yönä hoitelin pienokaista. Vauva oli vastasyntynyt ja tosi pieni, se mahtui kahteen kouraani. (Käytän nyt hänestä tuota se-muotoa, kysehän ei ollut oikeasta lapsesta vaan univauvasta, josta en tiennyt nimeä enkä edes sukupuolta) Vauva ei ollut omani, todennäköisesti se oli veljenvaimon. Vaikka se oli niin pieni, se osasi silti jo puhua, matki kaikkea, mitä sille sanottiin. Minua huvitti suunnattomasti nähdä, miten se osasi matkia myös Heikki Kinnusta, nousi seisomaan, käsi vyötärölle, etukenossa, toinen käsi suupieleen, tiedättehän, se Viljon kyselijähahmo, kaljapullo verkkareiden takataskussa. No, jouduin vaihtamaan vaippoja. Peppu oli hyvin rasvattu ja mietin, kannattaako minun sitä pestäkään pissan jäljiltä. Siinä vaiheessa veljen lapseton vanhapoikalanko kehtasi tulla neuvomaan MINUA vaipanvaihdossa ja pyllynhoidossa. Kuivaa vaippaa ei ollut saatavilla ja aloin improvisoida froteepyyhkeestä vaippaa. Kummallista, etten tullut huomanneeksi lapsen sukupuolta vaipanvaihdon yhteydessä.

Tarkoittaakohan vauvoista uneksiminen mitään vai johtuuko se vain hormoneista tai jostain muusta elimellisestä vaivasta?

3 kommenttia:

  1. Monien unienselitysoppaiden mukaan pikkuvauvan kantaminen tai hoitaminen unessa tarkoittaa uutta haastetta, "taakkaa" joka tulee kannettavaksi..

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos tuosta valaisevasta selityksestä! (Kuulostaa paljon paremmalta kuin vauvakuume tai hormonisekoilut...) Tällä hetkellä haastetta ovat antaneet niin tulevat diakonia- ja lähetysmyyjäiset kuin työasiat maahanmuuttajaoppilaiden henkilökohtaisine oppimissuunnitelmineen sun muine kaahotuksineen. Kaiken maailman Comeniusta ja MoKu-ohjausryhmää ja seminaaria...

    VastaaPoista
  3. ... viisi päivää tuon unen näkemisen jälkeen mainittu vanhapoika sitten kuoli. Se joka neuvoi minua vauvan hoidossa, siis uudessa haasteessa tai taakan kantamisessa. Mitenhän tämän selittäisi?

    VastaaPoista