keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kultapiikkari

Minä en ole urheiluihminen, en sitten yhtään. Enkä edes ymmärrä hävetä sitä. Silti kerron yhden tällaisen urheiluaiheisen jutuntyngän. Tässä päivänä muutamana tulin huomanneeksi meidän yläkoulun opettajainhuoneessa kirjahyllyn "koristeena" vanhan piikkarin, joka näytti kultamaalilla spreijatulta. Sen alapuolella oli selitykseksi teipattu vanhasta lehdestä kopioitu uutinen vuodelta 1976. Tässä tuo uutinen:


Miksi sitten kiinnitin huomiota tuohon uutiseen niin paljon, että halusin sen itsellenikin muistoksi tänne blogiin. Ei niinkään siksi, että ruukkilaiset pojat olivat tuoneet kunniaa ja mainetta kunnalleen. En tiedä, pystyykö lukija suurentamaan tuota skannattua lehtileikettä ja pystyykö siitä suurentamatta erottamaan, mitä lukee kolmannen palstan ensimmäisellä ja toisella rivillä:
"Paras oli Kauhajoen Timo Hakamaa..."
Niin, voin hyvin kuvitella että vuonna -76 Timo oli yläasteikäinen. Pari vuotta myöhemmin, kun itse olin yläasteella, hän oli jo aloittanut lukion. Meidän yläasteen tyttöjen iloksi olimme ensi alkuun samassa koulurakennuksessa lukiolaisten kanssa. Kerrankin kuvisope yllätti minut ja serkkulikan kurkkimasta yläkerrassa sijaitsevan kuvisluokan ikkunasta Männikön suuntaan, kun seurasimme erästä kouluun tulijaa. "Ai, te katselette Timoa!" hän nauroi. Ettei jatkanut rouva Kahelin vielä, että kelpaahan sitä katsellakin...
Koristähti Hakamaa on palannut Kauhajoelle ja Karhu vietti 100-vuotisjuhliaan. Onnittelut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti