maanantai 1. marraskuuta 2010

Askartelua paskartelua

Sen lisäksi, että ehdittiin syyslomani aikana sukkuloida sukuloimassa, koetin saada jotakin äntihin myös värkkien ja niiden järjestyksen suhteen. Ompelutarvikelaatikot ehdin järjestään molemmat, mutta askartelutarvikelaatikoille ja -kaapille en tohtinut alkaa tehdä vielä mitään - paitsi sulloa nopeasti kaapin oven raosta lisää muutaman roinan, jotka siivosin pois ompelutarvikkeiden joukosta. Siinä siivotessa käteen osui yhtä sun toista värkkiä, joista innostuin työstämään jotain.
Näihin kahvipusseista tehtyihin lahjakasseihin sain idean Aulikilta, monien ideoiden äidiltä. Päällimmäinen litteä pikkukassi on just passelinkokoinen cd:lle. Isoihin mahtuu vaikka kirja. Myös somisteet ja hantaakit ovat kierrätysmatskua, kuinkas muuten.Tuokin raitanauha on ommeltu roskiin heitetystä kangassuikaleesta. Dyykkari.
Kollega-Tiinalta sain idean sipsipurkkien päällystykseen. Ne voi päällystää aaltopahvilla, maalilla etc. Tällä kertaa liimasin päälle lakanariepua ja housuhameesta revennyttä helmaa. Pitsillä koristettuun jemmasin sitten pitsinauhat, kahteen muuhun kuminauhoja.

Ja sitten lisää näitä vessapaperinroikottimia.
Siskon luona käydessämme sain matkaani tätivainaalta jääneen ompelukorin, jonka täti oli saanut omalta siskoltaan joululahjaksi vuonna 1952. (Siitä kelpaisi kyllä ottaa myös kuvan!) Nyt se on täynnä pieniä lankakeriä odottamassa esmes isoäidin neliöiksi ja sukkien koristeraidoiksi työstymistä. Entinen pikkuriikkinen käsityökorini joutaa nyt sitten vaikka arpajaispalkinnoksi herkkukorin tekoon.

1 kommentti:

  1. Iiihanan väriset vessapaperirullan roikottimet ja paljon kivoja ideoita :)

    VastaaPoista