lauantai 14. toukokuuta 2011

Virkatut veskat

Pyysin miestä ottamaan kuvia isoäidinneliövirkkauskäsilaukuista. Ekana ovat ne yhteispotretissa.
Vuorikangas on jo kaikissa laukuissa, mutta rivat puuttuvat. Sinisiin laukkuihin löytyi kirkkaansininen vuori jostain tarpeettomaksi jääneestä toppatakista. (Vaikka takki päältä olisikin tuhruinen ja kulunut, niin sisältä se saattaa usein olla käyttämättömän siisti.)



Ylempään siniseen näyttäisi menneen 24 neliötä. Alempaan kapeampaan riitti 18. Mies löysi varastosta vanhat keittiön kaappien rivat, jotka hän siisti minulle ja ruuvasi päihin koukut, joihin pikapuoliin ompelen kassin kiinni. Leveämpään en ole vielä kahvoja keksinyt, mutta Helli käsityöpiiristä sanoi, että hänellä saattaisi olla yhdet puiset kassinkahvat jouten. Ellei mies löydä lisää keittön kripoja. Pitäisihän niitä olla, kun kaappeja ja laatikkoja oli kuitenkin nokko.









Tämä leveä vihreä on vasta kokonaan valmis. Jätin sen jo seurikselle varastoon. Kahvoihin mies toi minulle jouluvalojen johtoa, joista palmikoin renkulat ja päällystin virkkaamalla kiinteitä silmukoita. Vähän silmukoiden välistä "kalakastaa" paloja maalarinteipistä, jolla kiinnitin renkuloiden päät. Se ei minua niinkään harmita kuin se, että en viitsinyt vaihtaa koneen lankaa ennen vuorikankaan huolittelua. Nyt sitten vihreässä vuorikankaassa näkyy musta ompelulanka. Luultavasti ensi kerralla otan veskan följyhyni, pärvötän vuorikiinnityksen ja korjaan mokoman esteettisen haitan. Eihän se ulospäin näy, mutta laukkuhan on tarkoitettu avattavaksi ja sisään kurkittavaksi.


Yhteispotretin oikeassa laidassa oleva pienempi vihreä kassinteelmä (tässä linkki) on jo ollut aikaisemmin kuvassa, joten siitä en laita yksityiskuvaa suotta.


Nyt ei mulla ole laittaa kuvaa myöskään valmiista vauvanpeitosta, koska kerkesin senkin viedä jo varastoon. Samoin kuin punavihreän sohvatyynyn, josta minun mielestäni tuli herkullisen näköinen. Mutta ehdin ottaa kuvia sitten viimeistään kesällä, kun kaikki talkootekeleet asetellaan myyntipöydille. Nämä minun postaukseni antavat kovin yksipuolisen (ja vähältä kökön amatöörimäisen) käsityksen evankeliumijuhlien lähetysmyyntipisteen tarjonnasta. Mutta jospa tosiaan kesällä saisi otettua kuvia koko komeudesta. Se voi olla siinä vaiheessa jo myöhäistä. Tavarat on saatettu jo viedä käsistä ;-)

2 kommenttia:

  1. Mukavan näköisiä. Olet sinä näppärä ja ahkera.
    Minä täällä tuskailen siihen luovuushaasteeseen vastaamisen kanssa, kun kädet ei enää toimi ollenkaan. Tarttee siis pysytellä jossain muussa luovuuden lajissa kuin näppäryyttä vaativissa töissä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun muistutit. Kävin vilkaisemassa ja toteamassa, ettei itselleni ole tullut enempää kommentoijia, joille jotain lähettää. Tiedän jo, mitä laitan sinulle ja mitä siskolle, mutta toinen on viimeistelyä vailla (laitetaanko ruusuun muovikukasta lehti?) ja toinen on toteutusta vailla. Mukava odotella, minkä upean hengentuotteen luotkaan.

    VastaaPoista