sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Yksisarvinen ja onnittelukimppu

Tyttären luvalla julkaisen häneltä saamani äitienpäiväkortin. Vähänkö mä olen ylpeä!

Äitienpäivän viettomme ei ollut kovinkaan perinteistä. Otimme förskottia juhlimalla sitä jo lauantaina Kauhajoella käymällä äitini luona. Anoppia käytiin katsomassa aikaisemmin ja mies laittoi äidilleen kortin postissa. Väitti ettei hän osaa korttia kirjoittaa, mutta hienon kirjeen oli äidilleen väsännyt kumminkin, ja kortinkin oli tehnyt kukkavalokuvasta.

Kauhajoelle lähdettiin jo ennen kahdeksaa, jotta ennätettiin poiketa Teuvalta noutamassa kaksi peltirullaa. Asuntovaunun korjaukseen. Istuin aika lysyssä vänkärin paikalla matkan Teuvalta kirkolle, jotain 25 km, kun pelti oli yli kaksi metriä leveää. Vähän miestä jänskätti, löytäisimmeko pellit, kun liike ei ollut lauantaina auki, ja olivat luvanneet jättää tönteröt lipan alle ulos. Mutta teuvalaaset on rehtiä porukkaa, ei ollut peltejä pöllitty. Kauhajoella mies sitten rustasi pellit siten, että mahduin mukavasti istumaan niiden viereen takapenkille. Nuorempi sisko rustasi ruokaa pöytään, kävimme isää katsomassa ja sitten Hyyppään kyläilemään vanhemman siskon luo (joka niin ikään meitä ruokki), äidin lopuksi vielä tädinkin luo. Vein siskolle narsissin sipuleita ja sain tilalle vähintään kymmenkertaisen määrän tulppaanin sipuleita, jotka kuulemma keskimmäinen veljemme oli pelastanut puutarhamessuilla roskiin joutumasta. Se on meillä sukuvika, pelastaa erinäisiä asioita roskiksesta. Sain myös saumurin följyyni. Sain jo siitä kannen auki - ja löysin kannen sisältä lankojen pujotteluohjeet. En tosin ymmärrä, miten pystyn ohjeita noudattamaan, ilman pinsettejä... Jospa joltain saumuria käyttäneeltä kuulisin vähän osviittaa. Täti pisti kans mukaamme taas mokioomia. Kaikki kuitenkinmahtui mukavasti auton kyytiin. Vaan nyt pitäisi keksiä ylimääräisille tulppaaninsipuleille jatkosijoituspaikka. Sisko ehdotti, että lähetykselle. Kotimatka sujui mukavasti, virkkasin isoäidinneliöitä niin kauan kuin päivänvaloa piisasi, kuunneltiin jännittävää Suomi-Slovakia -ottelua ja poikettiin Kokkolan ABC:lla vessassa ja ostoksilla. Kotona oltiin puoliltaöin.

Tänään varsinaisena äitienpäivänä mies toi tapansa mukaan kahvin sänkyyn. Käytiin Pattijoella kansanlaulukirkossa ja sen jälkeen äitienpäivälounaalla lähetyksen hyväksi, kuinkas muuten. Tein kotona sitten savoiardi-kekseistä tiramisumukaelman, jota saatuaan nuorimmainen lähtikin jo takaisin Oulua kohti. Toinen keksipaketti jäi vielä odottamaan sitä, että ollaan kaikin koolla, varmaan alkukesällä seuraavan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti