keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Korttikohellus

Eräs tuttu mies täyttää 60 vuotta perjantaina. Ei juhlia eikä lahjoja, mutta kortin ajattelin hänelle kuitenkin väsätä. Jossain yhteydessä taisin mainita taannoin (taisi olla silloin taulusta kirjoittaessani), että hain ja sain Tiimarista pienen majakan korttia varten.

Ei tästäkään tullut mikään asetelmien saati installaatioiden kuningatar, mutta "ajatus on tärkein". Ennen kuin paljastan kortin ajatusta taikka ideaa sen kummemmin, tsekkaa hetken kuvaa ja mieti. Ei liene vaikea seurata ajatuksenjuoksuani.


Tämä on taas majakkaa lukuunottamatta kierrätysmateriaalista kyhätty. Peräkomerossa kömpiessäni käteen osui vanha juliste Raahen hiippakunnallisista lähetysjuhlista, siitä tuli tuon kortin taustamaisema purjeveneineen. Daavidin tähti oli viime sapattiaterialla pöytäkoristeena, kynttilän alla. Steariinitahran peitin päivänsankarin naamalla ja kukalla. Paikallisten kirkkojen tornit olivat sitten eräästä toisesta julisteesta, peräkomerosta löytyi sekin. Muut kuvat lehdistä leikattu. Sukkahousuvanunuken rillit on kierrekalenterista.
Logoista ja tunnuksista voi päätellä ja tunnistaa ne useat raudat. jotka sankarilla on tulessa, niin sanoakseni. Majakka viittaa paikalliseen kohtaamiskahvilaan.
Mutta mutta... töistä palattuani huomasin, että kortin oikeasta ylänurkasta oli Gideoneitten tunnus irronnut. Olin tyhmyyksissäni liimannut sen kuumaliimalla samalla kun nuo kukat. Kortti oli kuulemma löytynyt päivällä lattialta (pitikö mun jättää se keittiön pöydälle, vaikka kävi mielessä riskit?). Kas vain, juuri tänään mies oli saanut päähänsä siivota matot ulos.
Taskulampun kanssa koetin haeskella rinkulaa mattotelineen alta, ja sisällä roskiksesta (yök). Ei löytynyt. Täytyy etsiä uusi. Äähh.

1 kommentti:

  1. Olen varsin luottavainen, ettei tuttavamme eikä myöskään hänen vaimonsa löydä tänne blogiini (ainakaan ennen perjantaita), sen tautta uskalsin vähän ennakoida.

    VastaaPoista