sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Toukokuun toka sunnuntai

Minut herätettiin tänään satakielen laululla. Mies istui sängynlaidalla kahvitarjottimen kanssa odottamassa, että herään avautuneesta ikkunasta tulvivaan linnunlauluun - tai sitten raittiiseen tuulenhenkäykseen.
Äitienpäivälahjaksi hän oli pessyt eilen leipomalla tekemäni tiskiröykkiön (nisun lisäksi tein sitruunakiisseli-marenkitortun, jota olemme tänään maistelleet). Kukan olin saanut jo aiemmin. Tämä passaa mulle, pieteetti. Äitienpäivä on aina tuntunut minusta jotenkin kiusalliselta, jo silloin, kun omalle äidille annoin kortin jättämällä sen pöydälle äidin löydettäväksi hänen palattuaan navetasta, kun ei kehdannut muuten.
Mutta äitienpäivälounaasta silti nautin, kävimme siellä jumiksen jälkeen kolmestaan (lapsista vain esikoinen oli kotona). Miesten raamattupiiri perinteisesti järjesti lounaan, lähetystyön hyväksi.
Niin, ja oppilaiden kanssa äitienpäivään tietty satsattiin. Ensimmäiset kylvöt (samettikukka) tehtiin jo maaliskuussa muistaakseni, taisi joihinkin taimiin ehtiä kehittyä jo nuppukin äitienpäiväksi. Pari viikkoa sitten kylvettiin vielä ruusupavut, jotka ehtivät kasvaaroikastaa miltei kyynärän mittaisiksi. Perjantaina sitten yksi koritehtävistä oli äitienpäiväkukkien paketointi. Siten pystyin avustamaan joka oppilasta vuorollaan, kun muut tekivät omavalintaisia koritehtäviä omaan tahtiinsa (ja tietysti paketointipaperit olivat kierrätysmatskua, saamistani kukista säästämäni kukkakauppojen isot paperit). Kortti tehtiin keskiviikkona, tällä kertaa pitsipuseronmallinen, jostain askartelulehdestä idea. Lähetin sitten torstaina (kauhealla kiireellä) samanmalliset äidille ja anopille. Lehden mallissa myös kauluksien pitsinä oli käytetty kakkupaperia, mutta sen sijaan leikkasin oppilaille koristesaksilla reikänauhasuirot vanhasta näytelmävihosta.



Palattuamme lounaalta poikkesimme apsista vispikermaa, kun olin ottanut eilen sulamaan hillaa ja täytekakun pohjan palasia. Olin aikaisemmin paistanut kakkupohjan kääretorttumaisesti pellillä ja leikannut siitä ympyrän irtopohjavuokaan tyrnikakun pohjaksi, nyt sitten pakastetuista ylijäämäreunoista tehtiin hillan ja kermavaahdon kanssa pikkuinen täytekakku.

JK. Tyttäreltä tuli sähköpostitse taas upea äitienpäiväkukka. Ja kuopus palasi Oulun reissultaan ja toi mulle pussillisen bilar, Sveriges mest köpta bil. Ärrä oli ollut auki... Ja nyt on pussikin auki ja kovasti vajentunut. Röyh.

2 kommenttia:

  1. Ihana! Äite saa sen sitte jäliistäjouluun, kun on nyt intervallis. Mä tein
    http://1.bp.blogspot.com/-bCCVK0FBCl0/Tb2zW12P8EI/AAAAAAAAFu4/wNRpu-8X8f0/s1600/IMG_1701.jpg
    tuollaisen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kattoppas, täällä koululla viidesluokkalaiset myös tekivät tuollaisen halilintukortin.

      Poista