sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Arpuuttelua

Satuin ilokseni kuulemaan pätkän Markus Kajoa, kun hän radiossa jakeli maallikko-ohjeita viiden tapiirin voittajalle - siis jos joku voittaa arpajaisissa viisi tapiiria, mitä jonkun on hyvä tehdä. Mies hoksasi, että voisi yrittää tallentaa c-kasetille noita Kajon juttuja Ajatusten miljoonalaatikosta. Voitaisiin sitten kuunnella Norjan matkalla kesällä autoradiosta. Nimittäin. Mies hoksasi senkin, että uusimmassa autohankinnassamme on vanha kunnon kasettisoitin! Jos jo aiemmin, heti ensimmäisen työmatkani jälkeen, olin sitä mieltä, että tuosta pikkupösöstä ei luovuta, niin vielä enemmän olen sitä mieltä nyt.

Niin, oikeastaan minun piti miettiä ääneen tahi kirjallisesti, että mitä se oikein meinaa, jos joku voittaa jossain arvonnassa vuoden limsat. Sellaisia houkutuksia olen viime aikoina nähnyt eri mainoskanavilla, niin kuin netissä ja lehdissä.
Onko jokin standardi, kuinka paljon limsaa suomalainen keskimäärin juo vuodessa? Vai voiko tuollaisen voiton saanut hypätä alvariinsa kiskalla, huoltiksella ja marketissa hakemassa juotavaa, kun jano yllättää? Vai tarkoittaako vuoden limsat esimerkiksi viittäkymmentäkahta pikkupulloa? Että limpparia vain karkkipäivänä.

Liian epämääräinen on tuollainen vuoden sitä ja tätä. En mene lankaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti