perjantai 27. tammikuuta 2012

Viikolta

Vihdoin taas viikonloppu, mutta vähän tynkä sekin, kun huomenaamulla täytyy lähteä ajelemaan naispiirin johtokunnan kokoukseen. Onneksi on vain tunnin ajomatka, ja toinen johtokunnan jäsen tulee kyytiini. Pitiköhän mun sitä kokousta varten vielä jotain valmistella...? Piti ainakin soittaa yksi puhelu ja tulostaa asialistoja. Ääähh. Inhoan soittelemista.

Kävin viikolla kangaskaupassa ostamassa napit Dalian villatakkia varten. Liivistä tulee kuin tuleekin villatakki, kun lanka näyttää riittävän hihoihinkin. Kerin jäljellä olevat vihreän ja keltaisen lankakerän kahdeksi keräksi ja aloin tehdä toista hihaa, niin sillä lailla varmistuin langan riittämisestä. Ostin myös mustan takkivetoketjun. Tädin mosseloissa oli yksi lasten talvitakki, josta hän oli valmiiksi ratkonut irti rikkinäisen ketjun. Mun tarttee saada tuo takki kuntoon, jotta saan laittaa sen Aulikin matkaan sitten, kun hän lähtee käymään Kokkolassa ja vie samalla vaatekeräykseen lastenvaatteita.

Eilen käsityöpiirissä mulla oli hihakudin mukana, enkä sitten muuta siellä tehnytkään. Menin sinne vähän myöhässä, kun piti saada kakkupohja uuniin ennen lähtöä. Otin naisille maistiaisiksi lämpimäisleipää. Mulla taas vähän paisahti tuo uunitouhu. Kas kun mies oli edellispäivänä savustanut lohta ja kyseli, minkä kanssa sitä syötäisiin. Ehdotin uuniperunoita ja että samalla voisi leipoa jotain uuniin siitä piimäpurkista, jonka viimeinen myyntipäivä on mennyt ohi. No, mies oli tuonut kaupasta leipomavärkkejä, mm. hiivaa. Niinpä tein piimälitran osasta piimälimppua ja lopusta mustikkapiirakkaa. Ja kun mies oli tuonut myös maitorahkaa, hoksasin, että mun täytyy tehdä vielä se kakkupohjakin, niin saadaan tehdä tyrnikakkua mehun lopusta, joka niin ikään uhkaa mennä vanhaksi. Käsityöpiirissä sitten kahvittelimme kera Arjan synttärikakun ja lämpimäisleipäni. Juttelimme mm. hautajaisista ja syövästä, ne kun olivat Ritvalle akuutteja aiheita. Lopuksi vähän inventoitiin kaappien sisältöä ja suunniteltiin tulevia askareita. Keräsin följyyni pikkutilkkuja, jos vaikka nukenvaatteita osaisi tehdä.

Mitä jos rupeaisin ompelemaan vetoketjua? Paitsi että se viheliäinen puhelu pitää hoitaa kans...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti