perjantai 26. lokakuuta 2012

Lomalla

Tähän väliin vähän muuta. Loma lähestyy vääjäämättä loppuaan. Huomenna viimeinen kyläilyreissu, etelän sukulaisissa. Saa muistaa meitä rukouksin, kun lähdemme aamutuimaan pienellä (moottorivikaisella?) kotterolla köröttelemään ja sittenkin vielä, kun yömyöhäisellä palailemme kotiin. Ryhdyn tästä pesemään ja kuorimaan meille evääksi porkkanoita, mutta sitä ennen laitan kuvan lomasaavutuksestani. En kuitenkaan siitä kaameasta sotkusta, jonka sain siinä ohessa aikaan, kun pengoin tilkkulaatikot ja -pussit, haeskelin kaavoja, nappeja ja muita tykötarpeita.

Kun olin tehnyt siskoni tilaamat lehtikeräyskassit (materiaalina kahvipussit) ja kun kerran ompelukone oli valmiiksi esillä, jatkoin ompelemalla taas yhden barbien asun. Naiset veikkailivat, että barbienvaatteilla olisi menekkiä lähetyksen ja diakoniatyön adventtimyyjäisissä. Tänään jouduin tuota vielä entraamaan, kun vinokaitaleiden ompelu ei ollut mennyt niin sanotusti nappiin - vaikkei sen siihen pitänytkään mennä. Tuntuu, etten ole oikein muuta saanutkaan lomalla aikaan, vaikka jotain kyllä taisin puuhailla puutarhassakin ennen lumentuloa. Ai niin, istutin ne perennat. Ja tyhjäilin viimein kukkalaatikot. Mutta aina sitä kuvittelee ennättävänsä vaikka mitä. Niin kuin siivota koko yläkerta. Pöh. Sain sentään käytyä omaa vaatekaappia läpi sillä silmällä, että keräsin kirpparille läjän juhlapaitoja yms. syystä tahi toisesta vähälle käytölle jäänyttä. Paljon enemmän olisi pitänyt karsia samalla vaivalla, kun kerran jouduin sitten aivastelemaan pari päivää sen jälkeen. Mutta kun se olisi käytännössä tarkoittanut vain sitä, että olisin haalannut trasuja vintille odottelemaan matonkuteiksi leikkaamista, niin odotelkoot sitä nyt vielä kaapissani.
Pyhänä ei ole luvassa blogikirjoitusta. Käytyämme äänestämässä ja kirkossa tekstinluvussa päiväni jatkuu työntouhussa vaalitoimitsijana - iltamyöhäiseen vielä ääntenlaskun merkeissä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti