perjantai 16. joulukuuta 2011

Heureka!

Viime joulun edellä tein tyhmän kynttiläostoksen, josta kirjoitin toisessa blogissani. Jäin silloin ihmettelemään, miten voisin keksiä jonkin käyttötarkoituksen palamaan suostumattomille huonolaatuisille tuikkukynttilöille.
Sain vahingossa idean vanhemmalta siskoltani. Hän laittoi mukaani tekemiään sytytysruusuja. Kyselin, oliko hän oli käyttänyt parafiinia, steariinia vai mitä. Oli kuulemma käyttänyt ihan vain kynttilänpätkiä.
Kotona sitten päähäni pälkähti, että ne onnettomat tuikut saattaisivat palaa sytytysruusujen materiaalina. Kaivaisin ne vain alumiinikuoristaan kattilaan sulamaan, ja sinne sitten kastaisin munakennoista revityt ja muotoillut ruusut. Suunnittelin jo, että alan kerätä munakennoja, jotta kesällä voi ruveta pihalla käryttelemään talin kanssa. Mutta sitten hoksasin vieläkin paremman idean: voisin lahjoittaa tuikut siskolle sytytysruusumatskuksi.

2 kommenttia:

  1. Nuo munakennoruusut ovat kyllä vallan mainioita sytykkeitä! Itse en ole tehnyt, mutta ostan aina kirpparilta, jos vain niitä löytyy.

    VastaaPoista
  2. Muuten, ne tuikut, jotka olivat fiasko, olivat Polar-nimisiä. Sennimisiä tuikkuja kannattaa välttää ostamasta. Mies toi eilen kaupasta vanhaa tuttua ja taattua Havia.

    VastaaPoista