lauantai 31. joulukuuta 2011

Jouluinventaariota osa 1

Hyvää uudenvuodenaattoa! Tänään olisi kuulemma naisten jumppakin, ja sitä ennen pitäisi saada borssi kiehumaan. Mutta silti meinaan aloittaa tällaisen kelausurakan. Vähän fundeerata ja muistella tätä joulun seutua, hiukan myös verraten menneisiin.
Ei minulla ole mielessäni mitään selkeää käsikirjoitusta, mutta aloitan pikkujoulusta. Samoin kuin viime joulun edellä, myös tänä vuonna kollega kutsui joukon naiskollegoita kotiinsa pikkujoulukekkereihin. Vaikka olin meinannut jättää tällä kertaa väliin, niin en sitten hennonnutkaan kieltäytyä kutsusta. Lähdin kuitenkin ensimmäisenä pois, kun seuraavana aamuna oli tiedossa kokousmatka Kuhmoon. Trahteerit olivat jälleen kovetut, vaikken kahveille jäänytkään. Ohjelmaakin oli järjestetty: tiernatytöt esiintyivät, ja meille pidettiin lyhytkurssi himmelinteosta. Etukäteen oli tiedossa, että värkit (ja ohjaus) maksaisivat 25€ riippumatta siitä, aikooko tehdä olki- vai lasihimelin.
Täytyy tunnustaa, että olin hienoisen pettynyt, kun näin ohjaajan mallista kuinka pikkuruisen himmelin sinä iltana tekisimme. No, eihän parissa tunnissa kovin suurta olisi ehtinytkään. Tähtimalli oli kyllä kaunis, enkä ollut sellaista ennen nähnytkään. Melko löysäksi jäi minun tähteni, kun en tohtinut kovin kireälle lankaa vetää, se kun kuulemma herkästi olisi katkennut lasiputken terävään reunaan.
Eilen illalla sitten ajattelin kokeilla tehdä tähtihimmelin myös oljesta, jota mulla on ollut jemmassa odottelemassa himmelintekoa. En välttämättä muistanut tekojärjestystä tismalleen siten kuin meille se opetettiin, mutta samanmuotoinen siitä kuitenkin tuli. Ensimmäisessä kuvassa keskeneräinen olkinen on lasimallinsa rinnalla.
Ripustin valmiin tähden ruokapöydän yläpuolelle lamppuun - josta muuten meni koopa rikki miehen sitä siivotessa. Niinpä loputkin kuvut piti irrottaa, ja ilman koopia se on edelleen, jouluista kuusenkoristenauhaa vain roikottaa lamppuje ympärillä. Niin, ja värkkäsihän se mies pahvisista pizzalautasista jonkinlaiset tassit lampuille, oikein hopeateipillä päällysti...


Jotta sellaisia me olemme värkkäilleet, muun muassa.




2 kommenttia:

  1. Onpas nätti tähtihimmeli! Siitä lamppuasiasta sen verran, että meillä on sitä lajia kokonainen pahvilootallinen ylimääräisiä tuolla vintillä. Yksi sininen myös. Saisi viedä uuteen kotiin, jos kelpaa. Muistuta, että tuon näytille, kun seuraavan kerran käytte.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tarjoomuksesta! Aina otan mielelläni vastaan kaikki kierrätysideat! Jospa jompikumpi muistaisi.

    VastaaPoista