maanantai 19. joulukuuta 2011

Ryhtyisinkö nurkanvaltaajaksi?

Kirjatilauksia, sähköpostittelua, oppilaspalaveri tulkin kera, kokeiden valvontaa, jossain välissä ihan normaaleja oppituntejakin. Huominen päivä lienee vielä kauhiaa haipakkata, kun numerot pitäisi rätkiä koneelle, ja sanallisia arviointejakin sietäisi naputella. Mutta sitten pitäisi helpottaa, kun keskiviikkona on "vain" kolme normaalia opetustuntia ja syönnin jälkeen lähdetään Paavolan kirkkoon. (Uskonnottomille ja muihin kuin kristillisiin uskontokuntiin kuuluville oppilaille vaihtoehto-ohjelmana tutustuminen Paavolan museoon.) Torstaina aion pitää pitämättömän vapaapäivän :)

Hektisen työpäivän ja liukkaan kelin ajelun päälle väsyttää aina vietävästi, mutta olin ajatellut jotain ennättää vielä tänään huushollata. Voisin komentaa itseni nurkkaan. Tai pariinkin: ompelunurkkaus odottaa raivausta kuin myös portaidenalusnurkkaus. Ja sitten kun tarvitsen raitista ilmaa, lähden palauttamaan naapurilta lainaamani leipoma-alustan, jota oppilaat käyttivät haamaninkorvia kaulitessaan.
Lauantaina muuten vihdoin leivoin lopun haamaninkorvataikinan, ja taateli-seesamtäytettä riitti vielä pariinkymmeneen joulutorttuunkin, toiseen mokomaan laitoin perinteistä luumua. Samalla uuninlämmityksellä kypsyi kanankoivet, pari kesäkurpitsakakkua ja yksi täytekakkupohja. Ja jos nyt kaiken kertoisi, niin sain minä lauantaina vielä kylpyhuoneen seiniä ja lattiaakin kravattua. Pyhäpäivä menikin sitten lauleskellessa, siitä kirjoitan Jedidot-blogiin.

2 kommenttia:

  1. Mä aivan hengästyin...ja on luullut, että vain mulla on jatkuva äksön meneillään.

    VastaaPoista
  2. Mä hengästyin, suorastaan tuskastuin jo ittekki. Itkua piti tuhertaa illalla sängyssä, kun alkoi epätoivo ja väsymys kilvan selättää.

    VastaaPoista