perjantai 30. joulukuuta 2011

Kolme kissasisarusta

Siskolla on sellainen kunigataräitikissa, joka vielä näin isoäiti-ikäisenäkin synnytti kolme suloista poikasta - eikun tyttöstä. Viimeksi käydessämme niillä oli jo silmät auki, mutta liikkuivat vasta ryömimällä. Nyt olivat jo omien jalkojensa varassa. Kun menin tervehtimään, niin nämä kaksi eivät olleet moksiskaan, toinen nukkuapussutti ja toinen antoi silittää itseään. Mutta niiden pörröinen sisko oli terävänä ja väisteli uhkaavannäköistä sormeani. Pörröpää Stolten osoittautui kuitenkin kolmikon uteliaimmaksi ja rohkeimmaksi. Ja eläväisimmäksi. Siinä sai katsoa tarkkaan jalkoihinsa, ettei siellä pyöriskellyt pieni huimapää.


Oltiin niin isoa kissaa, että piti näyttää yleisölle lautaselta syömisen mallia.


Eikä kylässä ollut serkkulikka Pilvikään pelottanut, kun se oli jo muutama päivä aikaisemmin lakannut sähisemästä talon vakioväelle. En nyt ole tarkkaan selvillä tuosta sukulaisuussuhteesta, mutta serkku sopinee tarkemman määritelmän puutteessa. Pilvi on "perheen ainut lapsi" ja sisäkissa pääkaupungista, mikä selittänee ennakkoasenteet maatiaisia kohtaan. Lienevät jotain alempaa rotua Pilvin asteikolla.


2 kommenttia:

  1. Kääk, miten ihania pumpulipalloja!

    VastaaPoista
  2. Sasse! Pentusille olisi ollut enemmänkin ottajia. Pörröinen Stolten jää kotitaloon, toisen siskoista varasi veljenpoika Sami Nokinenälleen kaveriksi ja toisen varasi Antti-poika. Siskon miniä jäi nyt nuolemaan näppejään.

    VastaaPoista