perjantai 23. maaliskuuta 2012

Mestauskallion ristit

En ehtinyt enkä sitten enää edes muistanut ottaa tänään koulussa kuvia, kun pienet eskarioppilaani maalasivat maanisella innolla Pilatuksen palatsin seinää sormiväreillä. Sekoitin muutamien kuivahtaneiden väripullonloppujen sisällöt ja sain tiilenruskeaa - ja pääsin eroon edes muutamasta pullosta kaappia täyttämästä.
Myös mieheni on rekrytöity palvelemaan ilmaisutaidon kerholaisten pääsiäisvaellusesitystä "Ylös Jerusalemiin". Kyselin häneltä joutavaa lautatavaraa kolmeen ristiin. Löysin sellaista itsekin. Käydessäni kirpparilla huomasin ulko-oven vieressä jätelaudan näköistä purkukamaa ja kysyin tietty Sailalta, saako siitä ottaa. Sain ottaa, ja keräsin neljä ristin poikkipuuta (on hyvä olla valinnan- ja särkymävaraa). Myönnettäköön, että keräsin samasta kasasta myös tyhjän Baileys -pullon ja housuhenkarin...

Mies kysyi eilen, milloin tarvitsisin ristit. Tiistaiksi. Äsken hän sitten sai inspiksen, kun oli sopivasti väljännestä ennen hiihtokilpailujen alkua.

Kuten huomaatte, keskimmäiseen ristiin tuli myös päällekirjoitus. Ei latinaksi tällä kertaa, vaan hepreaksi.

Rohkenen vielä kertoa, mitä ilkikurinen mieheni leveili palattuaan souvistaan: "Pystytin jehovantodistajien karkottimen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti