maanantai 12. maaliskuuta 2012

Nissana

Taas eräs entinen oppilaani on saanut vauvan. Tarkoitan toki, että tämä piepu poika on hänen ensimmäisensä, mutta tiedänpä muutamia muitakin oppilaitani, joista on tullut isiä ja äitejä. Tällä kertaa iloinen perhetapahtuma maahanmuuttajaperheessä. Minulta kyseltiin hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää, tietäisinkö mistä voisi saada vauvan vaatteita - sillä tavalla sain vauvauutisesta kuullakin. Lupasin kysellä vaatteita. Minulla on tuttavapiirissäni kirpputorin pitäjä, jonka kirppiksellä on useita ns. "lahjoituspöytiä", joihin ihmiset tuovat lahjoituksena tavaraa ja vaatetta ja joiden tuotto menee erilaisiin kristillisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Niinpä käännyin tämän tuttavani puoleen kysymään, pystyisikö hän auttamaan asiassa. Hän arveli voivansa pystyä. Viime viikolla hän sopivasti ilmoitti, että nyt olisi koossa laatikollinen vauvanvaatetta, voisiko hän käydä ne tuomassa. Ilmoitin perjantaina tulevan äidin siskolle, että nyt minulla olisi niitä vaatteita ja että maanantaina voin töistä palatessa käydä ne tuomassa, vaan silloin ei vielä ollut vauvasta tietoa. Mutta eilen sitten näin Facebookissa kuvan pikkuisesta!
Tänään kävin onnittelemassa isoäitiä ja viemässä laatikon. Olo oli kuin diakonissalla, joka käy kodeissa tervehtimässä ja vie lähimmäisapua perille. Vastaanotto oli lämmin. Jopa perheen pentukoira oli aivan innoissaan sekä minusta että paketista. Sain monta märkää pusua.

3 kommenttia:

  1. Tuommoiselle käynnille on varmasti mukava mennä - varsinkin, kun apua arvostetaan :)

    VastaaPoista
  2. Ihana uutinen, ilostun aina kovasti, kun huomaan, että autetaan avun tarpeessa olevia. Kirppareillakin on tosiaan hyviä lastenvaatteita.

    Teillä on siivoiltu ja tehty kaffipusseja. Mullakin on käsityökorina kahvipusseista tehty kori, mä en kyllä ite osaa sellaisia tehdä. Mikäs se verbi oli, jota käytit keräämisestä...kohoilla...pitää mennä oiken tarkistamaan.

    VastaaPoista
  3. "Koholia" - siinon keskellä se trossoo-oo ylimmäärääsenä...
    Molsin kans tärkiää opetellu korin tekua, mutten oo saanu opettajaa. Ja pelekään vähä sitä niittaamista, eihän ne krivat muutoon pysy, kun niittinapiilla (vai mitä non?)

    Mukulan äitee pisti Facebookihin 42 kuvaa vastasyntynehestä. Sopeva mustapää.

    VastaaPoista