keskiviikko 3. elokuuta 2011

Juhulittu

Vietimmä anopin 80-vuotispäiviä isoon suvun voimin Isoolla-Syöttehellä. Lauantain ja sunnuntain mittahan mummua kävi tervehtimäs kolomisenkymmentä lähisukulaasta. Anopin velii vaimonsa kans ja miehen veljiä perhekuntinensa. Kaks ihan piäntäki tyttyä, toinen opetteli konttaamista, toinen jo sentähän käveli pikkukroksiillansa. Minen paa ny kuvia ihimisistä tähän ollenkaa, trahteerista vain. Ja siitäkin vain omalta osaltani. Meille miniöölle annettihin hommaksi kaakkujen rustoo. Ulla teki mansikkakaakun, Sinikka kaks mustikka-varelmakaakkua ja mä tämän valokkikaakun.





Kermaa oli vähä nuukasti, niin syriät on vähä rumammooset, mutta makoosihin paloohin kaakku meni silti. Millanin sitruunamelissa on nättiä krassinkukkien kans. Muut ei nuota tohtinu syärä kum mä itte. Molimma tuonehet Muoniosta keskiviikkona noukittuja valokkia, joista piisas täytteheksi. Koristehet otin pakastimesta. Moon pakastanu aina joitaki marioja eriksehensä niin pysyvät komiana.


Niin, ja on me ny vähä juhulittu miestäki, niillon äiteensä kans syntymäpäivät perätoukuria. Son äiteensä paras syntymäpäivälahaja. Leivoon nisua, raparperipiirakkaa ja kaakunpohojan. Mutta miehen kaakku on viä täyttämäti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti