keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kaappien kätköistä

Meidän huushollia päällisin puolin vilkaisten ei ihan heti saattaisi arvata, että tykkään järjestellä paikkoja. Mutta ehkä se päteekin vain kodin ulkopuolella.
Olen kuitenkin nauttinut siitä tonkimis- ja lajittelutyöstä, jota olen tehnyt esikoululuokassani niinä iltapäivinä, kun minulla on ollut luppoaikaa kimppakyytiläistä odotellessani.
Luokassa on ikkunan edessä matala puinen kaapisto, jossa on 12 reilun kokoista kaappia, "ovenkahvoina" pyöreät reiät. Parissa kaappien ovista oli jo vanhastaan kontaktoituna kuvatunnus kaapin sisällöstä. Mä kekkasin ruveta ottamaan kännykällä kuvia loppujenkin kaappien sisällöistä - järjesteltyämme niitä ensin - koskapa koululla pystyy tulostamaan värikuvia.
Tänään koulun jälkeen teippasin/ kontaktoin (äh, molemmat ovat tuollaisia epäsuomalaisia lainasanoja) tämäntapaisia kuvia kaappien oveen. Lisäksi olin tulostanut suurikokoisin tikku- eli pölkkykirjaimin kirjoitetu nimet. Ties vaikka joku eskarioppilas oppisi tunnistamaan kyseiset sanat: KIRJAIMET


PUUVÄRIT



KOTIELÄIMET (erotukseksi toisessa kaapissa olevista villieläimistä)



HEVOSET (jotka ovat samassa kaapissa muovikirjainten kanssa, sinne kun mahtui, toisin kuin muiden eläinten kaappeihin, joita on siis villieläimet, niiden kuva puuttuu tästä, sekä em. kotieläimet)



PALIKAT (Nämä ovat just niitä, joiden joukosta plokkasin palkitsemispalikoiksi kolmisenkymmentä vaaleanpunaista tyttöjen pöytään ja samanverran vaalean- ja tummanvihreitä poikien pöytiin.)


PELIT (Tämä sama kuva saa kelvata kaikkiin viiteen kaapin oveen, joiden takaa löytyy erinäisiä pelejä, joista puuttuu edelleen erinäisiä osia...)




GEOMAG MAGNEETTIPALIKAT (Nämä ovat olleet todella suosittuja rakenteluun. Tällä hetkellä tosin legot ovat aktiivisemmassa käytössä. Legoista taisivat innostua uudelleens en jälkeen, kun olin löytänyt koko joukon hukassa olleita legoja ja kun muutenkin siivosin legopussin eli -maton. Legot eivät ole kaapissa, niille on ovipielessä iso muovikaukalo, josa se alustamattopussukka mahtuu olemaan.)

2 kommenttia:

  1. Heti tuli mieleen, että onpa hyvä, kun kotiläimet ja villieläimet ovat eri kaapeissa. Muuten voisi sisältö ruveta kotieläinlootassa hupenemaan ;)

    VastaaPoista
  2. ...ja siltikin hupenemista on tapahtunut siellä sun täällä, ja erityisesti noissa erilaisissa pelilaatikoissa - ja huomenna pitäisi jotain pelejä saada pystyyn kummiluokan kanssa.

    VastaaPoista