maanantai 20. helmikuuta 2012

Unta

Kerroin kylässä käydessämme Millanille uneni, jossa hoidin jälleen kerran vauvaa. Kakkapyllyäkin piti ruveta pesemään. Millan tiesi kertoa, että yleensä unenselityksissä vauva tarkoittaa taakkaa.
Kotimatkalla mietin unenpöpperöisenä, millaisesta taakasta saattaisi olla kysymys, ja lähinnä tuli mieleeni rukoustaakka. Ajattelin esimerkiksi isääni ja häntä hoitavaa siskoa, joka alkaa olla voimaton ja hädissään.
Kun tänään kotiin töistä tultuani kuuntelin, mitä mieheni kertoi naapureidemme kuulumisista, ajatus rukoustaakasta vahvistui. Mies oli auttanut naapureita lumitöissä, koska rouva toipuu keuhkokuumeesta ja koska mies kulkee rollaattorin avulla. Syykin selvisi. Keuhkosyöpä levinnyt, huono ennuste.
Siitä kuitenkin iloitsin, että mieheni - joka on tuhat kertaa minua rohkeampi avaamaan suunsa tilanteessa kuin tilanteessa - oli löytänyt sanoja toivosta, joka kumpuaa ikuisuusnäkökulmasta. Naapurin isä oli ollut vastaanottavainen.

2 kommenttia:

  1. Minäkin näen aina silloin tällöin unta vauvoista tai aivan pienistä eläinpennuista. Itsekin mietin, että se on painoa harteilla, taakkaa jostakin. Viime yö meni melkoisen ahdistuneessa olotilassa, pelot ja voimattomuus tuli uniinkin. Usein on lähellä läheisiä ihmisiä, joiden puolesta rukoilee.

    VastaaPoista