sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Vauvan makuupussi uusiokäyttöön

Silloin kauan sitten äitiyspakkaus sisältöineen oli meidänkin perheellemme tärkeä ja hieno lahja. Jokin paita siitä on säilynyt muistona, samoin makuupussi. Nyt kuitenkin päätin, että makuupussille täytyy löytyä jotain jatkokäyttöä. Koska se oli sisäpuolelta kovasti kauhtunut ja pysyvästi tahroittunut, sitä ei voinut ajatella tarjota kenellekään vauvalle. Mutta nuken makuupusseiksi se kävisi.
Eskariluokassamme oli vielä alkuvuodesta neljä tyttöä, jotka leikkivät vauvanukeillaan, ulkoiluttaen niitä rattaissa - tosin aika vähissä vaatteissa (nuket siis). Niinpä leikkasin makuupussin neljään osaan ja ompelin pienemmiksi pusseiksi. Nyttemmin luokkaan tuli yksi tyttö lisää, mutta hän leikkiikin mieluummin autoilla, joten nämä piisaavat kyllä vauvanhoitoleikkeihin.
Pari pahimmin kellertävää kohtaa peitin leveällä pitsillä, ja yhteen löytyi sopivan mittaiset vetoketjut varastoistani, muut vain ompelin pusseiksi. Toivottavasti tytöille ei tule kauhea tappelu, kenen nukke saa pitsiä... No, he osaavat kyllä sopia, kun vähän uhkailee, että viedään sitten kokonaan pois, jos niistä tapellaan.
Niin, otin koululta lainaksi yhden vauvanuken mukaan mitaksi. Sekä ompelukone että saumuri jököttävät nyt sitten tuossa ruokapöydällä. Kollasin samalla korjattavia vaatteita, ja löytyi myös muutama keskeneräinen tilkkupeitto nukkekotiin. Niistä lisää kohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti