sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Lisää ompelua

Mainitsin äsken keskeneräiset minitilkkupeitot. Nyt sain ne valmiiksi, ja vien nekin koululle nukkekodin nukkeja varten. Vaan kuka arvaa, mistä nuo minitilkkupeittojen tilkut ovat peräisin? No, roskiksestapa tietenkin. Eräällä edellisellä koulullani bongasin roskikseen nakatut kangasnäytekansion sivut, jotka keräsin tietty mukaani. Kauan niitä pyörittelin ihmetellen, miten noin pieniä kankaanpalasia voi hyödyntää. (Ja miten voisi hyödyntää ne mustat kartongit, joille tilkut oli kiinnitetty??) Osa tilkuista oli erittäin kauniita, kelpaavat kortteihin. Mutta sitten oli tuollaista tavallista yksiväristä. Saatuani siskoltani saumurin kokeilin sitä kuriittani noihin palasiin. Osan tilkkukoosteistani annoin Aulikille, joka aikoi kokeilla tehdä niistä penaaleja tai muita pussukoita. Lopuista tuli sitten peittoja.
Aloitin taas yhden n-nuken teonkin, tavoite on saada se laskiaistapahtuman myyjäispöytään. Laskiaisriehassa kun käy paljon lapsiperheitä, niin koetetaan haalia lapsille sopivaa ostettavaa. Torstaina käsityöpiirissä tehtiin lorupusseihin loruja - ja minä pääsin opettelemaan laminointia! Torstai oli muutenkin antoisa, värikäs ja tapahtumarikas päivä, jonka eräästä vähemmän hauskasta tapahtumasta kirjoitin jo toisella blogillani. Toivon ehtiväni kertoa niistä mukavista jutuista lisää.
Vaatekorjaustakin mainitsin tehneeni, yksi vetoketjun vaihto, yhden urheiluhanskan sekä legginsieni sauman ompelu, yhden collegepaidan ja yksien alushousujen paikkaus. Rikkinäisiä vaatteita tapaa kertyä ompelukoneen päälle. Siinä vaiheessa, kun nurkka pursuaa, täytyy ruveta ompelemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti