lauantai 18. elokuuta 2012

Kiveä

Nyt ei taas meinaa ehtiä kirjoittamaan, kun saunaan pitäisi joutua, mutta laitan pari kuvaa siitä, mitä mieheni on puuhastellut mm. pihassamme sillä aikaa, kun mä olen kulkenut tällä viikolla töissä.

 Ekassa kuvassa on entinen ongelmakohta (hetkeksi ratkaistuna). Siinä oli tähän muuttaessamme jokin puska, taisi olla korallikanukka. Ihan sievä, mutta tiellä, ja sen juuristo oli rikkaruohon vallassa. Raivasin sen pois ja tein tilalle kukkapenkkiä. Joka kasvoi umpeen muutamassa vuodessa. Aina se myös tallaantui, kun pyörätelineestä haettiin pyöriä. Alkukesällä, kun mies hajotti pation, hän raivasi puolestani myös tuon rikkaruohopesäkkeen. Ruohotuppaiden alta paljastui sora, johon kesän mittaan alkoi kasvaa uutta rikkaruohokasvustoa. Mutta nyt on mies kaivanut sen pois ja asetellut  kivistön. Pation reunaan hän laittoi entisen pation alta löytyneet ontot sementtijalustat, jotka täytin mullalla ja joihin istutin sitten ahomansikkaa ja suikeroalpia.

Innostuttuaan mies jatkoi kiveyspuuhaa ja mellasti matontamppaustelineen alustankin uuteen järjestykseen. Sielläkin oli kiven välit pehkoontuneet, sateiden ja laiskan emännän takia. Laiskuus tässä yhteydessä tarkoittaa ainakin kahta asiaa: ruoho oli päässyt kasvamaan vähän käytetyn tamppaustelineen alle, enkä sitä ollut viitsinyt sieltä koko kesänä ruokota.  Naapurin puolelta tunkee aidan raosta tuota yhtä rianroskaa. olikos se jokin pihlaja-angervo vai mikä. On mokoma sitkeämpi ja ahkerampi kuin minä.

3 kommenttia:

  1. Ootkos ajatellut, että voisit kasvatella noita laattojen välejä tukkimaan/koristamaan kivikkokasvia tai sammalta. Sammal lähtee kasvuun, kun kastelet ne pariin kertaan piimällä. Jos haluaa kivikkokasvia, niin esim polkuhaarakko kestää kuulemma hyvin. Ei meinaan änkeä ruoho sekaan :)

    VastaaPoista
  2. Ai juu, tarttis tosiaan kokeilla jotain. Tuota piimäkikkaa voisi kokeilla ainakin johonkin kohtaan. Joidenkin laattakivien päällä sitä jo valmiiksi onkin. Ajattelin myös kokeilla tukkia jonkin mehitähden jonnekin rakoseen. Pikkumaksaruohokin olisi näpsäkkää, muttei niin tallauksen kestävää. Johonkin reunakohtaan voisi harkita. Tai vaikka mattotelineen alle, siellä ei juuri talsita.

    VastaaPoista
  3. Höh, nyt vasta LUIN mitä olin kommentoinut. Ei meillä siis piimää ole valmiina laattakivillä vaan sammalta...
    Olisi varmaan viisasta ottaa ohjenuoraksi Pilatuksen sanat mukaillen: "Minkä kirjoitin, sen luin."

    VastaaPoista